Ispiši ovu stranicu
Utorak, 09 Studeni 2021 13:21

Stolnotenisači Požege poraženi u Dubrovniku od Libertas Marinkolora u 4. kolu HEP Superlige

DUBROVNIK - Proteklog vikenda odigrano je i nepotpuno 4. kolo Superlige stolnotenisača. Zbog Covid 19 protokola odgođena su čak šest susreta. Libertas Marinkolor je nastavio uvjerljiv niz pobjeda, slavili su nad Dugim Selom (3:1) i Požegom (3:0).

U susretu s Dugim Selom jedinu pobjedu za goste ostvario je M. Martinek, koji je s 3:0 bio bolji od Japeca. U ostalim susretima Čipin i Simović su ukupno ispustili dva seta. Protiv Požege je bila slična priča. U prvom susretu Čipin je svladao Pongraca nakon petog seta (8, -10, 9, -8, 8), da bi Simović i Japec do kraja ispustili set.

I jedan zanimljiv podatak što se tiče aktualnih prvaka. Dubrovčani su prošle sezone osvojili prvenstvo bez poraza. Pobjedom su zaključili i sezonu 2019./20., koja nije odigrana do kraja. U toj sezoni zadnji poraz bio je 15. veljače, tada je Starr slavio u Dubrovniku i osigurao treću uzastopnu titulu s obzirom na to da se prvenstvo ubrzo prekinulo zbog pandemije Covid-19. Pituri su odigrali još jedan susret, tog 22. veljače slavili su u Puli, nakon čega je došlo do prekida prvenstva. I od tada Libertas Marinkolor ne zna za poraz.

Libertas je bez poraza 631 dan, a pobjednički niz je 29 utakmica. Vodovod je dva boda osvojio u susretu s Donatom (3:0). Fučec je u prvom susretu gubio 2:1 protiv Zubčića, ali uspio je okrenuti susret u svoju korist (4, -9, -4, 10, 8). U ostalim susretima Banek i Arbanas su ispustili set protiv Goje i Mijatovića.

Nakon slavlja nad Zadranima te sreće nisu bili u susretu sa Zagrepčanima. U susretu sa STK Zagreb poraženi su s 3:2. Gosti su odlično krenuli, Juzbašić je vodio 2:0 Fučeca, ali osječki igrač opet je režirao povratak (-8, -2, 5, 7, 8). Potom je Šurbek s 3:0 svladao Baneka, a Petek je s 3:1 bio bolji od Arbanasa. Osječani su se vratili preko Fučeca koji je s 3:1 pobijedio Šurbeka. No, da će bodovi put Zagreba pobrinuo se Juzbašić, koji je s 3:0 nadigrao Baneka. Momčad iz Savske i dalje ne zna za poraz ove sezone. GSTK Zagreb je slavio nad Čakovcem s 3:1.

Očekivana pobjeda za domaću momčad, peta ove sezone, kojoj se nakon dulje vremena vratio najiskusniji igrač Maglić. Nije još potpuno spreman, a to je iskoristio Godina pobjedivši ga s 3:2 (5, -6, 8, -9, 8). U ostalim susretima Zovko i Ban nisu ispustili niti set. Čakovčane je ugostila i Pula te upisala treću pobjedu ove sezone (3:0). I to uz tek dva izgubljena seta u cijelom susretu.

(hsts.hr)

Pročitano 381 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 09 Studeni 2021 13:45