Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 22 Studeni 2021 12:37

Stolnotenisači Požege u 5. kolu Supelige poraženi od STK Zagreb i STK Donat (Zadar)

POŽEGA - Osim što je u 5. kolu Superlige stolnotenisača bilo pregršt zanimljivih dvoboja, dobra vijest da je i odigrano kompletno kolo. U ova turbulentna vremena to je svakako lijepa vijest. Prvak i dalje ne zna za poraz, u Gospinom polju prvoplasirani Libertas Marinkolor je s 3:2 svladao drugoplasirani Zagreb, kojem je ovo drugi poraz ove sezone. Da bi moglo biti neizvjesno otkrio je uvodni meč, gdje je Maglić vodio 2:1 protiv Simovića. No, domaći igrač uspio je okrenuti susret (11, -9, -8, 9, 8) i dovesti svoju momčad u vodstvo. Izjednačenje je donio Ban, koji je s 3:1 bio bolji od Čipina. Pituri su opet vodili nakon što je Japec s 3:0 svladao Zovka. Ovog puta Simovića je bolje krenuo u meč, poveo 2:0, ali Ban je pronašao izlaz i slavio s 3:2 (9, 10, -2, -9, -9). No, da će bodovi ostati u Dubrovniku pobrinuo se Čipin koji je s 3:0 nadigrao Maglića. Meč je trajao tri sata i 35 minuta, Zagreb može žaliti za bodovima jer su bili blizu iznenađenju, dok su Pituri zadovoljni jer su nastavili niz pobjeda. Treba se spomenuti i lijepa gesta domaćina, koji su ispratili Bana s pljeskom zbog nedavno srebrne medalje u konkurenciji parova na Europskom prvenstvu do 21 godine. Nakon meča s Banom Simoviću nije mu baš sjeo poraz. Pogotovo jer je Zagreb izjednačio, a on je vodio 2:0 u setovima. U ljutnji je ozlijedio ruku, no osim što je natekla poslužila je svrsi u meču s Pulom (3:0), gdje su Dubrovčani ubilježili 31. uzastopnu pobjedu u Superligi. 

Zagreb je raspoloženje popravio na povratku kući, u gostima kod Splita slavili su s 3:1. Svi mečevi za Zagrepčane su riješeni u tri seta, a jedinu pobjedu za domaće donio je Zeljko, koji je s 3:2 svladao Maglića. Pula je gostovala u Splitu i na krilima Krstevskog slavila s 3:1. Domaćin je bolje otvorio, Zeljko je s 3:1 svladao Vekića, da bi uslijedio niz gostiju. Krstevski je s 3:1 pobijedio Bakača, Kuzmić s 3:0 Šunjića, a točku na i stavio je Krstevski koji je prvo vodio 2:0 protiv Zeljka pa bodove osigurao u petom setu (7, 7, -7, -8, 4).

Odličan vikend imalo je Dugo Selo. Dva meča i dvije pobjede. S Donatom je bio jednosmjeran meč, Dugoselčani su sve riješili u ekspresnom roku i bez izgubljenog seta. No, odjeknula je pobjeda nad STK Zagreb (3:2). Sva tri igrača dala su obol u pobjedi nad Zagrepčanima. I sve tri njihove pobjede stigle su u tri seta. L. Martinek je svladao Juzbašića, M. Martinek Peteka, a za kraj Zlatkov je nadigrao Juzbašića. Za goste dvije pobjede potpisao je Šurbek. Dugoselčani su nedavno iznenadili Starr, a ovog puta su bili bolji od neugodnog Zagreba, kojemu su nanijeli prvi poraz ove sezone.

STK Zagreb je bodove osvojio u gostima kod Požege (3:0). Petek je s 3:0 svladao Vidačeka, istim rezultatom je Šurbek pobijedio Mustapića, dok je Mihaljević okrenuo 1:2 protiv Pongraca (6, -7, -7, 4, 6). I Zadrani su otišli s punim plijenom iz Požege, iako je bio puno neizvjesniji meč. Domaćin je bolje otvorio, Mustapić je s 3:0 svladao Mijatovića. Izjednačio je Zubčić svladavši Vidačeka s 3:1. Požega je opet povela nakon što je Pongrac s 3:0 pobijedio Goju. Donat se vratio u igru nakon što je Zubčić s 3:0 nadigrao Mustapića, a važne bodove osigurao je Mijatović. Poveo je 2:0 protiv Vidačeka, da bi na kraju pobjedu iščupao u fiksu petog seta (3, 9, -10, -9, 9). Inače, ovo je Zadranima druga pobjeda ove sezone.

Starr je ugostio Slavonce i upisao dvije pobjede. Protiv Cibalije nije bilo problema (3:1), Ređep je slavio u dva meča, Shinde u jednom, a jedinu pobjedu za goste osigurao je Jakelić i to nakon što je okrenuo 1:2 protiv Horvata (-7, 9, -8, 8, 6). No, vatreno je bilo u dvoboju s Vodovodom (3:2). Od pet mečeva čak četiri su odlučena u petom setu. Varaždinci su odlično krenuli s obzirom na to da su nakon prva dva meča vodili 2:0. Prvo je Ređep s 3:0 svladao Baneka, a potom je Horvat s 3:2 (9, -11, 8, -7, 8) bio bolji od Fučeca. No, povratak Osječana nagovijestio je Arbanas koji je s 3:2 (-7, 7, -9, 2, 7) svladao Shindea. Na to se nadovezao Fučec, koji je s 3:2 svladao Ređepa (6, -4, 6, -2, 4). Ipak, da se ne dogodi potpuni preokret pobrinuo se Horvat, koji je u pet setova (6, -14, 11, -8, 6) svladao Baneka. S ove dvije pobjede Varaždinci su skočili sa sedmog na peto mjesto.

Osječani i Vinkovčani su igrali i u gostima kod posljednjeplasiranog Čakovca. Obje ekipe slavile su bez izgubljenog seta, Vodovod je upisao petu pobjedu ove sezone, a Cibalia drugu.

U 6. kolu STK Požega gostuje kod GSTK Zagreb (04. 12.) i kod STK Pula (05. 12.). To je i posljednje kolo prvog dijela prvenstva u elitnom rangu hrvatskog stolnog tenisa. 

(hsts.hr) 

 

 

Pročitano 490 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 22 Studeni 2021 19:48