Ispiši ovu stranicu
Utorak, 30 Studeni 2021 12:55

Održano prvenstvo u šahu osnovnih i srednjih škola u organizaciji Školskog sportskog saveza PSŽ

POŽEGA - U prostorijama Šahovskog kluba Požega, u Gimnastičkoj dvorani Sokol, 29. i 30. studenoga 2021. je održano natjecanje u šahu osnovnih i srednjih škola u organizaciji Školskog sportskog saveza Požeško - slavonske županije. Kod učenika Osnovnih škola natjecalo se 6 ekipa.

Prvo mjesto osvojila je ekipa OŠ Dobriše Cesarića (Požega), za koju su nastupili Luka Budimir, Renato Bilić, Niko Radić i Matej Miličević, a vodio ih profesor Goran Njavro. Druga je bila OŠ Julije Kempfa (Požega), a treće mjesto zauzela je OŠ Pakrac. 

Kod djevojčica natjecale su se dvije ekipe, prvo mjesto osvojila je ekipa OŠ Julije Kempfa (Požega) za koju su igrale Ana Karakatić, Lora Ledić, Nora Vajzović i Mia Raič, a vodio ih profesor Dario Pisker, Druga je bila OŠ Stjepana Radića (Čaglin).

Kod srednjih škola natjecale su se dvije ekipe, učenici Gimnazije su pobijedili Ekonomsku školu. Za Gimnaziju su nastupili Egon Hajpek, Roko Vlahov, Erik Hajpek, Vjekoslav Šantak i Elena Solina, a vodio ih je profesor Željko Barić - Pilić. 

Natjecanje djevojaka će se održati idućeg tjedna. Pobjednici će predstavljati Požeško - slavonsku županiju na državnom prvenstvu. 

Pehare najuspješnijim ekipama uručio je glavni tajnik Požeškog - športskog saveza Željko Mitrović koji predsjedniku Školskog sportskog saveza PSŽ Albinku Bagariću pomaže u organizaciji natjecanja školskog sporta dok se ne izabere novi tajnik Školskog sportskog saveza kojeg nema od 01. 03. 2021. 

 

Pročitano 721 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 30 Studeni 2021 16:00