Nedjelja, 23 Siječanj 2022 18:39

Radna akcija požeških planinara na PD "Lapjak" i Planinarskoj kući "Trišnjica"

POŽEGA / VELIKA - Ove hladne siječanjske nedjelje dvadesetak vrijednih članova Hrvatskog planinarskog društva "Sokolovac" Požega odradilo je radnu akciju na svojim objektima. Usprkos hladnoći i tmurnom vremenu nakon ispijene kave i pokojeg toplog napitka prionulo se poslu.

Jedan tim je ostao uređivati samu unutrašnjost doma počevši od čišćenja kuhinje, sale i hodnika. U unutrašnjosti objekta promijenjena su i postavljena nova rasvjetna tijela, vodokotlić te su odrađeni ostali sitni popravci koji su bili neophodni. Drugi tim je čistio podrum Planinarskog društva "Lapjak" počevši od slaganja i pripremanja drva te čišćenja okoliša samog objekta od smeća i lišća.

Treći tim je išao na Planinarsku kuću "Trišnjica" gdje je očišćen sami objekt, pripremljena drva za dolazak planinara te popravljena vrata na WC-u. Bez obzira na veliku hladnoću dobrog raspoloženja i pjesme nije ne dostajalo te je radna akcija bila pravi užitak za sve članove. Po završetku radne akcije u Planinarskom domu je bio organiziran ručak i piće za sve sudionike nakon čega se sljedilo druženje i ples do kasnih poslijepodnevnih sati.

HPD "Sokolovac" Požega ima u vlasništvu ili najmu veliki broj objekata kojima upravlja tako da postoji potreba i obaveza za radnim akcijama. Veliko je zadovoljstvo i sreća što se svaki put veliki broj članova odazove ovim akcijama koje su osim rada prilika za druženje, zadovoljstvo i dobru atmosferu što je svakako glavno obilježje planinara i planinarskog pokreta.

Pročitano 375 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 24 Siječanj 2022 08:49