Ponedjeljak, 21 Veljača 2022 09:18

Članovi HPD Gojzerica prehodali turu "Novo Zvečevo-Točak-Lom-Novo Zvečevo" na Papuku

POŽEGA / NOVO ZVEČEVO - Iako je prognoza za nedjelju, 20. 02. 2022. najavljivala kišu nekoliko ”Gojzerica” nije se pokolebalo, već su se okupili za turu i automobilima se odvezli do Novog Zvečeva.

Polazak na turu bio je od kapelice u naselju Novo Zvečevo te nastavak jugozapadnim padinama Papuka i prirodnim ljepotama do prvog vrha pod nazivom Lom (887 mnv).

Čim su počeli s usponom pojavio se snijeg, a kako su se penjali prema vrhu snježni pokrivač bio je sve veći i raskošniji. Putem su uživali u idiličnoj bjelini koja ove godine svima nedostaje, a zbog toga su se osjećali povlaštenim.

S vrha su nastavili hrptom Papuka do drugog vrha pod nazivom Točak koji je iste nadmorske visine kao i Lom. Usputno su prošli vrhom Bilo (847 mnv) i nastavili idilično do žestokog uspona podno Točka (887 mnv), gdje su nakon uspona napravili dužu pauzu za ručak i odmor.

Nakon dužeg odmora spustili su se kružno uz ogradu lovišta natrag prema Novom Zvečevu. Izlet je bio namijenjen svim planinarima kojima je u srcu priroda i njezine ljepote te je ostao žal što im se nije priključilo više odvažnih planinara.

Nije uvijek onako kako se čini, prognoza je jedno a stvarnost u planini drugo. Do iduće zgode i nezgode! - poručili su iz požeškog Hrvatskog planinarskog društva "Gojzerica". 

Pročitano 580 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 22 Veljača 2022 14:52