Utorak, 08 Ožujak 2022 11:25

Stolnotenisači Požege u 8. kolu HEP Superlige pobijedili Čakovec, a izgubili od Starra (Varaždin)

POŽEGA - Odličan vikend imali su stolnotenisači STK Zagreba, GSTK Zagreba i Dugog Sela. Sve tri momčadi su ostvarile maksimalan učinak u 8. kolu Superlige, a najviše pozornosti privukao je derbi prvog i trećeg na ljestvici.

STK Zagreb je pred 50-ak gledatelja svladao Libertas 3:2 i prekinuo pobjednički niz Pitura u domaćem prvenstvu koji je trajao 749 dana, točnije od 15. veljače 2020. godine kada su posljednji put poraženi od Starra-a u Gospinom polju. U sastavu Zagreba nije bilo kapetana Nevena Juzbašića, no Zagrepčane to nije spriječilo da dođu do velike pobjede. Bio je to odličan meč, neizvjestan i s puno preokreta te je u potpunosti opravdao epitet derbija kola.

Treba napomenuti da Libertas i dalje ima pobjedu više i bolji omjer od Zagreba jer je u prvom susretu slavio s 3:2 osvojivši pritom 13, a izgubivši 9 setova, dok je sad u porazu osvojio 10, a izgubio 11. Otvaranje je pripalo domaćima koji su poveli 2:0. Petek je iznenadio Simovića i slavio u pet setova (5, -9, 14, -9, 4), a bitnim se pokazao treći set koji je otišao na Borninu stranu nakon nekoliko njegovih neiskorištenih set lopti i jedne Mihine (16:14). Vodstvo je povećao Šurbek koji je svladao Čipina s 3:1. Smanjio je Japec pobijedivši Mihaljevića s 3:1. U četvrtom meču Petek je poveo 1:0, no Čipin je došao do pobjede od 3:1 i doveo dramu do vrhunca.

Odlučivao je posljednji meč Šurbeka i Simovića kojeg je u prvom dijelu sezone Dubrovčanin riješio u svoju korist (3:2). Ovoga puta Šurbek je nošen podrškom prisutnih navijača bio bolji od Simovića s 3:1 za konačnih 3:2. Koliko je pobjeda bila važna jednima i drugima govori i završna scena u kojoj je Šurbek završio na koljenima stisnutih šaka, a Simovićev reket je letio preko cijele arene u ogradu za što je kažnjen crvenim kartonom.

U drugom susretu Šurbek, Petek i Mihaljević su puno lakše došli do pobjede prepustivši Splitu tek jedan set (3:0).

Dan ranije igrao se dalmatinski dvoboj između Donata i Splita. Zadrani su na najbolji mogući način uzvratili za poraz u prvom susretu i slavili s uvjerljivih 3:0 uz tek jedan izgubljeni set. Manje sreće imali su protiv Libertasa. Branitelj naslova se nakon poraza u derbiju vratio pobjedama i krenuo silovito u novi pobjednički niz svladavši Donat s glatkih 3:0.

GSTK Zagreb je do dvije pobjede došao preko slavonskih sastava. Slavili su s 3:0 protiv Vodovoda koji nije imao previše šansi i Cibalie s 3:1 iako meč nije bio nimalo jednosmjeran. Za razliku od susreta s Vodovodom u kojem je nadigrao osječkog prvog igrača Fučeca s 3:0, Maglić je susret s Cibaliom otvorio porazom protiv Jakelića 3:1. Izjednačio je Ban koji je s 3:0 bio bolji od Jerkovića. Sljedeća dva meča otišla su na stranu gostiju, ali tek nakon pet setova. S tijesnih 3:2 Zovko je svladao Bibera, a Ban Jakelića. U idućem kolu na rasporedu je gradski derbi dva Zagreba nakon čega će mnogo toga biti jasnije što se vrha ljestvice tiče.

U Slavoniji je gostovala i Pula i ostvarila polovičan učinak. U susretu s Vodovodom prednost gostima donio je Vekić koji je s 3:1 bio bolji od Fučeca. Osječani su, međutim, slavili u sljedeća tri susreta, a konačnu pobjedu potvrdio je Fučec pobijedivši Kuzmića s 3:2 (-3, 6, 5, -9, 7).

Neizvjesnije je bilo u meču s Cibaliom. Krstevski je na startu nadigrao Jakelića s 3.0. Povisio je Vekić koji je svladao Jerkovića s 3:2 (-8, 5, 15, -9, 8). Smanjio je Lončar pobjedom 3:1 nad Kuzmićem, a izjednačenje je donio Jakelić, koji je s 3:1 bio bolji od Vekića. U odlučujućem meču Krstevski je gubio od Jerkovića 2:1, no na kraju je uspio pobijediti 3:2 (-9, 10, -5, 7, 9).

Veliko iznenađenje kreiralo je Dugo Selo koje je na domaćem terenu i drugi put u sezoni slavilo protiv Starra. Predvodio ih je L. Martinek koji je svladao Horvata (3:0) i Ređepa (3:1), a treću pobjedu osigurao je M.Martinek koji je nadigrao Bogdanovića s 3:0. Jedinu pobjedu Starru donio je Ređep koji je bio bolji od Zlatkova s 3:0. Dugoselčani su očekivano stigli do pobjede u susretu s Čakovcem (3:1). Jedinu pobjedu za goste ostvario je Barić svladavši Zlatkova s 3:1.

Starr se u prvom susretu ponovo namučio s Požegom.  Horvat je na startu svladao Mustapića s 3:1, a potom je Ređep poražen od Vidačeka s 3:0. Prednost gostima donio je Bogdanović koji je u pet setova bio bolji od Pongraca (-7, 8, 6, -10, 11). Domaćini se vraćaju nakon još jednog poraza Ređepa od Mustapića 3:0. Konačnu pobjedu i dva boda potvrdio je Horvat koji je pobijedio Vidačeka s 3:1.

Nisu uspjeli iznenaditi Starr, ali su Požežani na domaćem terenu došli do bodova u dvoboju s Čakovcem (3:0) i pritom ispustili po jedan set u svakom meču.

Požeški stolnotenisači su trenutno na 10. mjestu od 12 klubova, a imaju 17 osvojenih bodova (4 pobjede, 9 poraza). 

U 9. kolu STK Požega gostuje  u Osijeku kod Vodovoda (19. 03.) i u Vinkovcima kod Cibalie (20. 03.). U 10. kolu u Požegi će gostovati Split (02. 04.) i Libertas Marincolor Dubrovnik (03. 04.). 

 

www.hsts.hr

 

Pročitano 282 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 08 Ožujak 2022 11:55