Srijeda, 09 Ožujak 2022 09:48

Započela Opća planinarska škola u organizaciji HPD "Sokolovac" Požega

POŽEGA - Hrvatsko planinarsko društvo “Sokolovac” Požega početkom ovoga tjedna je započeo s besplatnom Općom planinarskom školom za članove Društva te sve zainteresirane građane. Teme koje će se obrađivati u sklopu nastave su; povijest planinarstva, planine Požeštine, najviši vrhovi po regijama i planine svijeta, Geopark prirode Papuk, planinarska oprema i mnoge druge.

Na predavanjima posebno će biti riječi o Geoparku Papuk. Na prvome predavanju u prostorijama Društva okupilo se tridesetak članova te ljubitelja prirode koje je u prve planinarske lekcije poveo voditelj planinarske škole iskusni vodič i prekaljeni planinar Branimir Bartolović.

Osim teoretskog dijela polaznici škole će proći i praktički dio na domicilnom gorju. Sve prisutne je pozdravio predsjednik HPD "Sokolovac" Bruno Horvat koji je zaželio puno uspjeha polaznicima škole te izrazio nadu na će naučeno znanje primijeniti u praksi.

Opća planinarska škola će se održavati dva puta tjedno utorkom i četvrtkom s početkom u 19.00 sati u prostorijama Društva (Matice hrvatske 13 u Požegi). 

Pročitano 287 puta Poslijednja izmjena dana Srijeda, 09 Ožujak 2022 10:00