Nedjelja, 13 Ožujak 2022 20:44

Radna akcija članova HPD "Sokolovac" Požega povodom nadolazećih 40. "Papučkih jaglaca"

POŽEGA / VELIKA - Ove sunčane nedjelje okupilo se četrdesetak vrijednih i akcije željnih članova Hrvatskog planinarskog društva Sokolovac,  a sve zbog pripreme i organizacije nadolazećih tradicionalnih 40. "Papučkih jaglaca".

I ove godine je trebalo urediti Planinarski dom "Lapjak" u Velikoj kako bi iduće nedjelje ugostili brojne planinare i turiste iz cijele zemlje. Nakon kratke okrijepe i kave odrađen je radni sastanak gdje su podijeljena zaduženja članovima za nadolazeću manifestaciju te napravljen organizacijski raspored.

Nakon toga prionulo se poslu. Jedna ekipa je vrijedno uređivala prostor kafića unutar objekta te čišćenje sanitarnih prostora. Grupa za tehničke popravke i sanacije je pregledala rasvjetu te sve temeljito pripremila. Najveći dio akcije se je odnosio na čišćenje vanjskog prostora oko samoga Doma od lišća, zemlje te raznih otpadaka i krša koji su nagrđivali eksterijer.

Očišćeno je ložište na prostoru pecala te su pripremljena drva za potpalu. Također su vrijedne ruke planinara očistile raslinje i granje oko samog prostora kako bi svi sudionici mogli krenuti lakše na planinarske rute. U sklopu radne akcije oprani su i svi prozori na objektu.

Nekoliko članova Društva je otišlo i kod Planinarske kuće "Trišnjica" gdje su očistili prostor te ga priredili za doček planinara. Nakon napornog rada kako to već biva tradicija na radnim akcijama Društva priređen je ručak te druženje koje je potrajalo do kasnih poslijepodnevnih sati uz ugodno druženje.

Ovom prilikom članovi HPD "Sokolovac" Požega vas pozivaju iduće nedjelje 20. 03. 2022.na tradicionalnu te najveću planinarsku manifestaciju u Hrvatskoj 40. "Papučke jaglace" u Velikoj ispred PD "Lapjak" gdje će svi posjetitelji i planinari moći uživati.

Očekuje ih prekrasna priroda, svježi zrak, gastronomska ponuda te kulturno umjetničkom programu. "Umor prolazi zadovoljstvo ostaje, pridružite nam se, mi vas očekujemo s veseljem" - poruka je članova HPD Sokolovac.

Pročitano 308 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 14 Ožujak 2022 08:51