Nedjelja, 13 Ožujak 2022 19:49

Održan 19. Kup grada Požege u gađanju samostrelom na 18 metara u dvorani

POŽEGA - Streljački klub "Požega" organizator je 19. Kupa u gađanju samostrelom na 18 metara koji se danas održao u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc. Kup je tradicionalno organiziran u prigodi obilježavanja Dana grada Požege, a otvorio ga je zamjenik gradonačelnika Požege dr. sc. Borislav Miličević i poželio svima dobre rezultate.

Na ovogodišnjem natjecanju nastupili su strijelci iz šest klubova iz Zagreba, Klanjeca, Krušljevog Sela, Ivanić Grada, Velikog Trgovišća i Požege, odnosno svi najbolji samostreličari Hrvatske.

U kategoriji kadeta prvo mjesto osvojila je Stela Čuk (SD V. Trgovišće), drugi je bio Pavao Hac (SD V. Trgovišće), a treći Fran Županić (SK “Predionica” Klanjec).

U kategoriji juniora prvo mjesto osvojila je Karla Bartolović (SD V. Trgovišće), drugo mjesto osvojila je Iva Popović Gecan (SK “Ivanić” Ivanić Grad), a treće mjesto osvojio je Petar Blagec (SK “Ivanić” Ivanić Grad).

U kategoriji žene prvo mjesto osvojila je Valentina Pereglin (SD Dubrava 1094), drugo mjesto osvojila je Sanja Komar (PGSD “Zagreb”), a treće mjesto osvojila je Mihaela Oborovečki (SD V. Trgovišće).

U kategoriji muškarci prvo mjesto osvojio je Domagoj Pereglin (SD Dubrava 1094), drugo mjesto osvojio je Željko Tijan (SD Dubrava 1094), a treći je bio Marijan Kajfeš (SD Dubrava 1094).

U ekipnom poretku prvo mjesto osvojila je ekipa SD Dubrava 1094, drugi su bili strijelci SD Veliko Trgovišće, a treće mjesto osvojili su strijelci SK “Predionica” Klanjec.

Ovo je inače prvo okupljanje strijelaca samostrelom u godini, koje se tradicionalno održava prije Prvenstva Hrvatske u dvorani i početka natjecanja na otvorenom. Domaćin ovogodišnjeg Prvenstva Hrvatske je upravo Požega, za dva tjedna 26. i 27. ožujka u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc.

Kako je Hrvatska u samom vrhu svjetskog streličarstva svakako vrijedi posjetiti SD Tomislav Pirc tog vikenda i uživati u natjecanju onih najboljih. Ulaz je slobodan.

 

Pročitano 402 puta Poslijednja izmjena dana Srijeda, 16 Ožujak 2022 13:55