Ponedjeljak, 28 Ožujak 2022 09:02

Nedjeljni izlet Hrvatskog planinarskog društva "Sokolovac" na Požešku goru

POŽEGA - Vrijedni i izleta željni članovi Hrvatskog planinarskog društva "Sokolovac" Požega su se u nedjelju, 27. ožujka, okupili na Trgu Svetog Trojstva u Požegi kako bi odradili još jedan zanimljivi planinarski izlet.

Nakon kratkog razgovora njih dvadesetak je krenulo put Požeške gore nekim ne obilježenim ali zanimljivim stazama i putevima koji su možda nepoznati ili sakriveni većem dijelu javnosti te samim time predstavljali su izazov planinarima.

Trasa ovoga izleta je bila: Trg Svetog Trojstva (157 m) – Veliki Kamen – repetitor (316 m) – kapelica Sv. Vida (296 m), ruševine Thallerove kolibe, Jurkovićeva vikendica, potok Komušanac, Badine – Fratrovica – Vučjak – Trg Svetog Trojstva.

Vesela planinarska družina prilikom hodanja navedenim potezom je prolazila prekrasnim stazama Požeške gore s koje su se pružali prekrasni vidici na suncem okupanu Požegu. Veća pauza je iskorištena za takozvani pec party koji vole planinari. Na rasporedu je bila domaća slavonska slanina te tradicionalni kolači.

Duljina staze je bila ugodnih 6 kilometara što nije predstavljalo neki veći problem sudionicima izleta. Vrijeme je bilo sunčano i izrazito toplo što je svakako doprinijelo da je većina sudionika bila u kratkim rukavima. Nakon osvježenja na izvoru "Fratrovice" krenulo se u smjeru parkiranih automobila gdje se je došlo oko 14.30 sati. 

Vodiči ovoga zanimljivog izleta bili su Tomislav i Andrej Garilović. Veliko je zadovoljstvo da se sve veći broj građana uključuje u rad i aktivnosti Društva što sve članove čini zadovoljnima jer se planinarska ideja promiče dalje.

Umor prolazi a zadovoljstvo ostaje. Iz HPD Sokolovac Vas pozivaju da im se svakako pridružite jer ste uvijek dobrodošli.

Pročitano 297 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 28 Ožujak 2022 09:10