Ponedjeljak, 28 Ožujak 2022 09:28

Proteklog vikenda u SD Tomislav Pirc održano državno prvenstvo u gađanju samostrelom field na 18 metara

POŽEGA - Streljačkom klubu “Požega” ove godine povjerena je organizacija Prvenstva Hrvatske u gađanju samostrelom field na 18 metara u dvorani za kadete, juniore, seniorke i seniore, pojedinačno i ekipno. Natjecanje je održano proteklog vikenda u Sportskoj dvorani „Tomislav Pirc“ prema pravilniku Međunarodne samostrelske unije te prema pravilima Hrvatskog streljačkog saveza.

Prvenstvo Hrvatske, oba dana, otvorio je zamjenik županice Ferdinand Troha koji je na samom početku svog obraćanja pozdravio sve prisutne te im poželio ugodne trenutke u našem gradu te puno sportskih uspjeha u sportu u kojemu smo svjetski priznati. - "Sport mladima jača karakter jer se na taj način uče nositi s uspjesima i neuspjesima" – kratko je rekao dožupan otvorivši državno prvenstvo.

Prvoga dana natjecanje započelo nadmetanjem kadeta i juniora, a pravo nastupa imali svi hrvatski strijelci s valjanim iskaznicama o registraciji i liječničkom potvrdom o izvršenom liječničkom pregledu ne starijem od 6 mjeseci, njih ukupno 19.

Rezultati za kadete u kategoriji samostrel field 18 metara - IAU Classic:

Prvo mjesto osvojio je Pavao Hac, drugo mjesto osvojila je Stela Čuk a treće mjesto osvojila je Petra Petak, svi troje članovi kluba "Veliko Trgovišće" iz Velikog Trgovišća.

Rezultati za juniore u kategoriji samostrel field 18 metara - IAU Classic:

Prvo mjesto osvojila je Karla Bartolović (Veliko Trgovišće), drugo mjesto osvojila je Iva Popović Gecan (Ivanić Grad) i treće mjesto osvojio je njen klupski kolega Petar Blagec. Ekipno prvo mjesto osvojili su strijelci SD "Veliko Trgovišće", drugo mjesto osvojili su SK "Ivanić", a treći su SK "Predionica".

U kategoriji Match Play – Kadeti nova državna prvakinja postala je Stela Čuk (Veliko Trgovišće), drugo mjesto osvojio je Fran Županić (Predionica Klanjec), a treći je Pavao Hac (Veliko Trgovišće).

U kategoriji Match Play – Juniori novi državni prvak je Petar Blagec (Ivanić Grad), drugo mjesto osvojila je Karla Bartolović (Veliko Trgovišće), a treća je Iva Popović Gecan (Ivanić Grad).

Nakon natjecanja strijelci su imali prilike ponovno se prisjetiti ljepota našeg kraja na izletu do kutjevačkog vinogorja i obilaska podruma Kutjeva d.d. te poznatog vinara Branka Jakobovića iz Vetova.

Drugog dana natjecanje su nastavili najbolji seniori i seniorke, njih ukupno 25.

U kategoriji samostrel field 18 metara - IAU Classic za seniore prvo mjesto osvojio je Domagoj Pereglin (Dubrava 1094, Dubrava), drugo mjesto osvojio je Martin Oborovečki (Veliko Trgovišće), a treće mjesto osvojio je Pavao Hac (Veliko Trgovišće).

U kategoriji samostrel field 18 metara - IAU Classic za seniorke prvo mjesto osvojila je Valentina Pereglin (Dubrava1094, Dubrava), drugo mjesto osvojila je Mihaela Oborovečki (Veliko Trgovišće), treće mjesto osvojila je Karla Bartolović (Veliko Trgovišće).

Ekipno prvo mjesto osvojili su strijelci SD "Veliko Trgovišće", drugo mjesto osvojili su SD "Dubrava 1094”", a treći su SK "Ivanić". U kategoriji Match Play – Seniori novi državni prvak je Domagoj Pereglin (Dubrava), drugi je Martin Oborovečki (Veliko Trgovišće), a treći Pavao Hac (Veliko Trgovišće).

U kategoriji Match Play – Seniorke nova državna prvakinja je Mihaela Oborovečki (Veliko Trgovišće), druga je Valentina Pereglin (Dubrava), a treće mjesto osvojila je Požežanka Maja Grdiša (SK Požega).

Medalje i pehare natjecateljima na svečanosti u Hotelu Grgin dol dodijelio je zamjenik gradonačelnika Požege Borislav Miličević koji im se zahvalio na dolasku u naš predivni grad, čestitao im na uspjehu i poželio još puno dobrih rezultata u budućnosti.

Nakon kratkog odmora samostreličarima kreću natjecanja na otvorenom, a u Požegi ih ponovno dočekujemo sljedeće godine na 20. Kupu Grada Požege.

 

(pozeska-kronika.hr)

Pročitano 459 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 28 Ožujak 2022 12:58