Četvrtak, 31 Ožujak 2022 12:01

Na stazi Villare će se u nedjelju, 03. travnja održati 20. Prvenstvo Hrvatske u motocrossu

POŽEGA - Narednog vikenda Požega će biti domaćin Otvorenog prvenstva Hrvatske u motocrossu na stazi Villare, utrke koju već 20 godina organizira Moto klub Požega-Promet pod pokroviteljstvom Grada Požege.

Za utrku se do sada prijavilo osamdesetak vozača iz cijele Hrvatske. Više o samoj utrci, natjecateljima i stazi na konferenciji za medije ispričao je Zlatko Jaroš, tajnik Moto kluba „Požega - Promet“ koji već tradicionalno organizira ovu atraktivnu utrku.

- Meni je izuzetna čast što smo nakon ovoliko godina truda i rada došli do ovog okruglog broja, 20. godina organiziranja utrke, a ove godine slavimo i 25 godina postojanja Kluba. Mi smo se kao organizatori potrudili da i ove godine napravimo vrhunske uvjete za natjecatelje i sad čekamo da vrijeme napravi svoje. Nama blato nikad ne smeta, nama više smeta hladnoća zbog publike. Zadovoljni smo s pristiglim prijavama, imamo preko 85 pristiglih prijava. Naših domaćih vozači imamo manje, ranijih godina smo ih imali 6 ili 7 a ove godine bi ih trebalo biti troje: to su Dejan Milenović, Enola Šamu i Petar Vučković. – kazao je Zlatko Jaroš.

Organizaciju utrke je kao i prijašnjih godina podržao Grad Požega.

- 20. godina neprekinutog djelovanja i organiziranja utrke je nešto na čemu prije svega treba čestitati. Grad Požega je ponosan na Moto klub „Požega Promet” a dokaz tome je da smo na 5.sjednici motocross stazu Villare, i imovinu koja se nalazi na njoj, odlukom Gradskog vijeća dali na upravljanje Klubu na 10 godina, uz mogućnost produžavanja. Što se tiče ovog Otvorenog prvenstva Hrvatske koje će se održati 3. travnja, Grad Požega je uplatio sredstva kojima će pomoći organizaciji trke. – rekao je zamjenik gradonačelnika Požege dr.sc. Borislav Miličević.

Otvoreno prvenstvo Hrvatske u motocrossu na stazi Villare održat će se ove nedjelje, 3. travnja 2022. s početkom u 13:30 sati.

(pozega.hr)

Pročitano 405 puta Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 31 Ožujak 2022 12:07