Nedjelja, 03 Travanj 2022 11:59

U Požegi održano državno prvenstvo u mažoret plesu i twirlingu

POŽEGA - Grad Požega je ovoga vikenda bio domaćin dvaju plesnih natjecanja koja su okupila gotovo 1000 sudionika iz cijele Hrvatske. Riječ je o 25. Državnom prvenstvu u Mažoret plesu i 22. Državnom prvenstvu u Twirlingu.

Domaćin je grad Požega, a organizatori su Požeške mažoretkinje i Twirling klub grada Požege. Najbolji iz twirlinga odlaze na Europski kup u Španjolskoj i Svjetsko prvenstvo u Torinu. Mažoretkinje su se borile za odlazak na Europski kup u Španjolskoj te na Europsko prvenstvo u Italiji.

Na natejcanju su sudjelovale mažoretkinje iz Cavtata, Čakovca, Donjeg Kraljeveca, Goričana, Kaaštela. Sinja, Koprivnice, Krapine, Ludbrega, Murskog Središća, Segeta, Pleternice, Selnica, Sinja, Solina, Splita, Valpova i Požege.

Prigodnim riječima sve nazočne u ime organizatora pozdravila je Marina Mihelčić, dok je dobre nastupe i rezultate natjecateljima poželio predsjednik Hrvatskog saveza mažoretkinja Frano Herendija.

Grad Požega glavni je pokrovitelj natjecanja, a posebnu dobrodošlicu uputio je gradonačelnik Požege dr. sc. Željko Glavić. - Svima vam iskreno i od srca zahvaljujem što ste ovdje i što ste Požegu izabrali za organizaciju ovako prekrasnog susreta. Požega je dugi niz godina prepoznavala trud, značaj i aktivnosti Udruge Požeških mažoretkinja i njezine predsjednice Marine Mihelčić, tako je i danas, tako će biti i dalje. Želim vam da se ugodno osjećate u Požegi i da se, uz natjecateljski dio, upoznate i s ljepotama našeg grada. - rekao je gradonačelnik.

Čestitke i dobre želje uputila je i požeško-slavonska županica Antonija Jozić. - Doista je prekrasno vidjeti sve vas koji ste došli na ovo natjecanje. Od krajnjeg juga do istoka Hrvatske, predstavljate, branite boje svojih županija, svojih gradova, ali i predstavljate i trud, angažman, ulaganja i ljubav i koji su bili potrebni kako bi danas sudjelovali na ovom državnom prvenstvu. Poseban pozdrav uručujem vašim roditeljima koji vas prate na vašim natjecanjima i pozdravljam i njihov trud i angažman kako bi vas pratili na vašem odabranom životnom putu. - rekla je županica.

(pozega.hr)

Pročitano 330 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 04 Travanj 2022 12:04