Ponedjeljak, 04 Travanj 2022 12:19

Izlet članova HPD "Sokolovac" Požega na "Krndijske stjenjake"

POŽEGA / ORAHOVICA - U organizaciji HPD Orahovica održani su deveti po redu "Krndijski stjenjaci". Šest članova HPD Sokolovac Požega, od toga 4 polaznika opće planinarske škole, pridružilo se planinarskoj manifestaciji na Krndiji koja je ovaj put bila zamotana u snježno ruho.

Kiša i snijeg prošlog su tjedna dodatno začinili uvjete na stazi. U skladu s tim, organizator je prilagodio plan za hodanje: vinska cesta Orahovica - ribnjak - stjenjak Sokoline - oko Lukovačkog brda prema curku Lukovac - paralelno s cestom do markacije za manastir - oko Topličkog brda - prečica nizbrdo prema Topličkom potoku - makadamskom cestom do početne točke na vinskoj cesti.

Vodiči Zorko Steiner i Brane Pecek, koji su po zahtjevnom vremenu i terenu uspjeli provesti kružnom stazom 22 planinara bez ozljeda i s puno osmjeha. Koordinator izleta ispred HPD "Sokolovac" Požega je bio iskusni planinar i vodič Dražen Jakoubek.

Članovi HPD Sokolovac pozivaju sve da im se pridruže u njihovim aktivnostima, izletima i druženja. "Umor prolazi a zadovoljstvo ostaje".

Pročitano 312 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 04 Travanj 2022 12:29