Srijeda, 06 Travanj 2022 08:48

Javni poziv o davanju na upravljanje i korištenje sportske građevine - Teniski tereni u Požegi (Pavla Radića 2 a, Požega)

Na temelju Odluke o načinu upravljanja i korištenja sportskih građevina u vlasništvu Grada Požege (Službene novine Grada Požege, broj 22/21.), Ugovora o davanju na upravljanje i korištenje sportskih građevina u vlasništvu Grada Požege, KLASA:620-01/22-01 , URBROJ: 2177-1-01/01-22-1 od 01. veljače 2022. godine i Odluke Izvršnog odbora Požeškog športskog saveza od 9. ožujka 2022. godine, uz prethodnu suglasnost Grada Požege, KLASA: 620-01/22-01/2, URBROJ:2177-1-01/01-22-3 od 05. travnja 2022. godine, Požeški športski savez, dana 06. travnja 2022, godine, objavljuje sljedeći

JAVNI POZIV o davanju na upravljanje i korištenje sportske građevine - Teniski tereni u Požegi, Pavla Radića 2 a

                                                                                                  I.

Predmet ovoga Javnog poziva je davanje na upravljanje i korištenje sportske građevine - Teniski tereni koje se nalaze u Požegi, u Ulici Pavla Radića na kbr. 2 a, izgrađeni na nekretnini katastarske oznake k.č.br. 657/1, k.o. Požega, upisno u zk.ul.br. 4930 kao vlasništvo Grada Požege, a pod upravljanjem Požeškog športskog saveza (u nastavku teksta: sportska građevina). Sportska građevina namijenjena je za djelatnost: tenis.

                                                                                                  II.

U poslove upravljanja sportskom građevinom ubrajaju se sljedeći poslovi: - redovito tekuće održavanje sportske građevine u građevinskom i funkcionalnom smislu, prema namjeni građevine, a posebno za provođenje programa javnih potreba u sportu Grada Požege vezano uz djelatnost tenisa - davanje na korištenje dijelova sportske građevine za obavljanje sportskih i rekreativnih djelatnosti i aktivnosti kao i za održavanje kulturnih, gospodarskih i drugih programa i manifestacija - primjerene zaštite (osiguranja) sportske građevine - određivanja i provođenja unutarnjeg reda na sportskoj građevini - povremenih i godišnjih pregleda sportske građevine radi utvrđivanja stanja u građevinskom i funkcionalnom smislu - kontrole korištenja sportske građevine sukladno sklopljenom ugovoru - donošenje godišnjeg programa upravljanja sportskom građevinom i drugi poslovi koji prema posebnim propisima spadaju u upravljanje predmetnom sportskom građevinom. Modernizaciju i rekonstrukciju - kapitalno investiranje kao i investicijsko održavanje na sportskoj građevini provodi Grad Požega kao vlasnik sportske građevine.

                                                                                                  III.

Prihvatljivi upravitelj sportske građevine po ovom javnom pozivu su sportske udruge s područja Grada Požege koje su ujedno i članice Požeškog športskog saveza (u nastavku teksta: upravitelj sportske građevine).

                                                                                                  IV.

Upravitelj sportske građevine biti će obvezan da sve sportske sadržaje građevine kao i prateće sadržaje (svlačionice, spremište za rekvizite i sve ostale dijelove u funkciji sporta) te opremu koja služi sportskoj djelatnosti koristi za svoju sportsku djelatnost i za djelatnost sportske udruge koja je do sada koristila kao i sportske udruge kojma to bude odobreno uz dogovorene uvjete.

                                                                                                   V.

Upravljanje sportskom građevinom povjerava se na neodređeno vrijeme, a isto se može prijevremno prekinuti: 1. odlukom Grada Požege, vlasnika sportske građevine 2. prestankom rada ili promjenom djelatnosti udruge upravitelja sportske građevine 3. prestankom potrebe upotrebe i korištenja od strane upravitelja sportske građevine. Kriteriji za dodjelu upravljanja predmetom sportskom građevinom određuju se prema slijedećem rasporedu: 1. da je udruga registrirana za djelatnost koja se obavlja na sportskoj građevini 2. da je udruga članica Požeškog športskog saveza 3. da je udruga članica Sportske zajednice Požeško-slavonske županije 4. da udruga ima deset (10) i više godina aktivnog i kontinurianog rada 5. da udruga ima organiziranu školu tenisa i natjecateljske kategorije 6. da druga ima iskustvo u upravljanju i korištenju sportske građevine

                                                                                                  VI.

Upravitelj sportske građevine dužan je osigurati redovito funkcioniranje i tekuće održavanje cijele sportske građevine.

                                                                                                 VII.

Prijava na ovaj javni poziv podnosi se Požeškom športskom savezu na adresu: POŽEŠKI ŠPORTSKI SAVEZ, ANTUNA KANIŽLIĆA 14A,34000 POŽEGA, sa naznakom: „Prijava na javni poziv za upravljanje i korištenje sportske građevine - Teniski tereni“. Prijava se podnosi u roku od osam (8) dana od dana objave ovog Javnog poziva na web stanici Požeškog športskog saveza (www.sport-pozega.hr). Prijavu mogu podnijeti samo udruge koje su članice Požeškog športskog saveza. Nepravovremene i nepotpune prijave neće se uzeti u razmatranje. Prijava se podnosi na Obrascu - 1. koji se nalazi u prilogu ovog javnog poziva i kojem se obvezno prilaže: 1. Izvadak iz odgovarajućeg registra iz kojeg je je vidljivo da je udruga registriran za traženu djelatnosti (tenis) i da ima sjedište na području Grada Požege 2. Izjava o duljini vremena korištenja predmetne sportske građevine (Obrazac - 2.) 3. Izjava o privoli (Obrazac -3.) 4. Izjava da se neće obavljati gospodarska djelatnost (Obrazsc-4.).

                                                                                                 VIII.

Nakon provedenog postupka sukladno ovom javnom pozivu, odluku o davanju na upravljanje i korištenje predmetne sportske građevine donosi Izvršni odbor Požeškog športskog saveza.

                                                                                                  IX.

Međusobna prava i obveze između Požeškog športskog saveza i izabrane udruge upravitelja predmetne sportske građevine regulirat će se Ugovorom o upravljanju i korištenju sportske građevine.

                                                                                                  X.

Svi podnositelji prijava na ovaj javni poziv, o rezultatima izbora biti će obavješteni pisanim putem, elektronskom poštom, u roku petnaest (15) dana od dana donošenja odluke Izvršnog odbora Požeškog športskog saveza.

 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         PREDSJEDNIK

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         Nino Abramović

Pročitano 409 puta Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 07 Travanj 2022 10:31