Ponedjeljak, 11 Travanj 2022 13:36

Domaći porazi stolnotenisačica Požege od Dr. Časla i Mladosti (Zagreb) u 11. kolu HEP Superlige

ZAGREB / POŽEGA - U 11. kolu HEP Superlige stolnotenisačica odgođen je susret Bjelovara i Mladosti, a maksimalan učinak ostvarili su dr. Časl i Varaždin. Ovo je bilo kolo gostiju s obzirom na to da je jedinu pobjedu na domaćem terenu uspio ostvariti Vrsar u najzanimljivijem okršaju kola s TIS-om (3:2). Za domaću ekipu ponovo je nastupila Brizić, a u sastavu TIS-a našla se Lončarević. Vrsaranke su povele nakon što je Rioža s 3:2 (-6, 6, -4, 9, 9) svladala Švarc. Izjednačenje ekipi iz Savske donijela je Vukelić nadigravši Fajmut s 3:0, dok je u meču dviju mladih igračica Brizić nadoknadila 0:2 sa Lončarević (-1, -4, 5, 6, 10) za vodstvo Vrsara. Da će odluka o pobjedniku pasti u petom meču pobrinula se Vukelić, koja je drugu pobjedu dana upisala nad Riožom (3:0). U odlučujućem susretu Fajmut je s 3:0 svladala Švarc i tako uzvratila za poraz 3:2 iz prvog dijela sezone.

U ranijem susretu dana TIS je odnio bodove iz Pule slavivši s 3:1. Puljanke je u vodstvo dovela Janković koja je s 3:0 bila bolja od Lončarević, ali potom je uslijedio niz gošći. Vukelić je svladala Zajec s 3:1, a Švarc s 3:1 Popec. U dvoboju mladosti i iskustva pobjedu i dva boda osigurala je Lončarević koja je nadigrala Janković s 3:0.

Dr. Časl je slavio u oba susreta, protiv Bjelovara (3:0) i Požege (3:1). Jedinu pobjedu za Požežanke ostvarila je Vujasinović okrenuvši 0:2 s Poznić (-8, -4, 7, 3, 8), koja je dobila priliku umjesto Đurak Blažičević. Varaždinke su dvije pobjede upisale u gostima protiv istarskih ekipa. S uvjerljivih i glatkih 3:0 svladan je Vrsar, a slično je bilo i u susretu s Pulom (3:0). Jedina dva seta ispustila je u trećem meču Vukelić, koja je gubila od Popec s 2:0, no uspjela je okrenuti i slaviti s 3:2 (-8, -10, 6, 5, 12).

Mladost je svoj jedini susret u ovom kolu igrala u Požegi, gdje je ostvarila šestu pobjedu sezone (3:1). Ćosić je upisala dvije pobjede svladavši Ambruš (3:0) i Vujasinović (3:0), koje su dobile priliku umjesto Alviž i Murat, a jednu pobjedu pridodala je Borovec pobijedivši Vujasinović s 3:0. Jedinu pobjedu za domaću ekipu donijela je Raguž nakon što je s 3:1 bila bolja od Ilić, koja je mijenjala Tomić.

Stolnotenisačice Dr. Časla sa skorom 16-0 su već obranile naslov prvaka. Varaždin je potvrdio drugo mjesto s obzirom na bolji međusobni omjer od Aquaestila, a u posljednjem kolu dočekuju Požegu i Bjelovar, dok Aquaestil gostuje kod Mladosti i Dr. Časla.

Najveće izglede za 4. mjesto ima TIS s omjerom 8-8, koji u zadnjem kolu čeka Požegu i Bjelovar. Od 5.- 7. mjesta je još otvoreno. Peti je trenutno Zagreb s 8-8 koji ide u goste kod Dr. Časla i Mladosti, a u slučaju oba poraza bolji je u međusobnom dvoboju od četvrtog Vrsara koji ima 8-10.

Sedma Mladost s omjerom 6:9 dočekuje Aquaestil i Zagreb, a mora odigrati i susret ovog kola s Bjelovarom. Osmi je Bjelovar s 4:11 koji će i završiti na tom mjestu jer je čak i u slučaju sva tri poraza u preostalim susretima bolji u međusobnom dvoboju od Pule (4:14), koja se s dva poraza u ovom kolu oprašta od Superlige. Superligaško društvo napušta i Požega, koja kolo prije kraja ima tek jednu pobjedu (1:15).

www.hsts.hr

 

Pročitano 348 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 11 Travanj 2022 13:50