Utorak, 12 Travanj 2022 09:54

Članovi HPD Sokolovac na tradicionalnom planinarskom izletu - "Belišćanski podravski pješački put 2022."

BELIŠĆE - Ovogodišnji središnji planinarski izlet HPD-a „Belišće“ Belišćanski podravski pješački put (BPPP) okupio je oko 170 planinara, mladih i djece iz nekoliko planinarskih društava Slavonije, a među njima bili su i članovi HPD-a „Sokolovac“ Požega.

U ponudi su bile dvije staze, a izletnici su uživali u jedinstvenim prizorima uz rijeku Dravu. Inače BPPP je nastao 2002.g. prigodom otvaranja umjetne stijene za sportsko penjanje u dvorani osnovne škole u Belišću. To je bila prva umjetna stijena u Slavoniji i Baranji.

Stazu puta uredili su tadašnji predsjednik društva Stjepan Savić i tajnik Slobodan Soldo. Staza je ravna uz obalu rijeke Drave, te se podiže prema naselju Bistrinci i cestom do svetišta Sv. Ane, pa kroz šumu i baru Jugovaču (dužine od 16 do 18 km ).

Stazu su prigrlili svi ljubitelji prirode, a u HPD „Belišće“ su uvjereni da će svi kad prošetaju njihovom stazom poželjeti ponovno doći. Iako je otprilike sat vremena pred kraj izleta planinare uhvatila kiša, to nije pokvarilo dobro raspoloženje svih koji su nastavili druženje na mjestu okupljanja, uz grah, piće i ukusne i raznovrsne kolače koje su pripremile domaće planinarke. Vodič izleta je bio iskusni planinarski vodič Predrag Livak.

Pročitano 284 puta Poslijednja izmjena dana Srijeda, 13 Travanj 2022 10:21