Utorak, 12 Travanj 2022 09:38

U četvrtak, 14. travnja u 18,00 sati u SD Tomislav Pirc dr. sc. Pero Kuterovac održat će predavanje za trenere

POŽEGA - Sportsko društvo Lopta će u sklopu tradicionalnog Rukometnog turnira "Požeški dječaci 2022" organizirati i predavanje za trenere na kojem će gost biti dr. sc. Pero Kuterovac, poznati hrvatski kondicijski trener.

Predavanje s temom "Dugoročni razvoj mladih sportaša", održat će se u četvrtak, 14. travnja 2022. s početkom u 18,00 sati u maloj dvorani SD Tomislav Pirc. Predavanje je besplatno i dobro će doći trenerima iz svih sportova, a pogotovo trenerima koji rade s mlađim uzrasnim kategorijama.

Pero Kuterovac rođen je 04. 05. 1973. u Slavonskom Brodu. Diplomirao je na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu gdje je završio i poslijediplomski i doktorski studij. Proglašen je najboljim kondicijskim trenerom u Republici Hrvatskoj postigavši velike uspjehe u kontinuitetu.

Svoja znanja prenio je sportašima u ekipnim i pojedinačnim sportovima (vaterpolo, plivanje, rukomet, veslanje, boks i dr.) u kojima je sudjelovao u osvajanjima odličja na olimpijskim igrama te svjetskim i europskim natjecanjima.

Dr. sc. Pero Kuterovac, prof. posjeduje stručno znanje koje je prepoznato diljem svijeta u najvećim i najjačim sportskim centrima i institutima od Amerike do Australije. Kontinuirano se usavršava na nacionalnoj i svjetskoj razini, a svoju ljubav prema poslu, struci, sportašicama i sportašima od najmlađe dobnih kategorija na najkvalitetniji način i prenosi.

Njegovo stručno znanje je impozantno jer je zastupljeno u sportskom, kineziološkom, antropološkom, fiziološkom, anatomskom, pedagoškom i psihološkom segmentu te je kvalitetan temelj u ostvarenju svih vrhunskih rezultata na ponos Republike Hrvatske.

Predavanje je najavio trener Hrvoje Jurković koji je i pokrenuo turnir "Požeški dječaci" : - “Ove godine imamo i posebnog gosta, održat ćemo 14. travnja predavanje “Dugoročni razvoj mladih sportaša”, a gost predavač je Pero Kuterovac, jedan od najjačih kondicionih trenera u Hrvatskoj. Ulaz je besplatan. Nadam se da će biti zanimljivo, dobro i korisno te da će treneri koji budu na turniru, te požeški treneri, ne samo rukometni, rado poslušati ovo predavanje.Razvoj mladih sportaša, njihova kondiciona priprema, vrlo je aktualna tema i jedna od najvažnijih karika u svakom sportu.” 

Pročitano 556 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 12 Travanj 2022 11:48