Ponedjeljak, 25 Travanj 2022 14:08

Požeški ronioci sudjelovali u Eko akciji u Trogiru organiziranoj povodom Dana planeta Zemlje

TROGIR - Radno aktivan vikend je bio za članove Ronilačkog kluba Požega. U planu aktivnosti za ovu godinu je odrađivanje što više eko akcija, pa su tako od petka do nedjelje članovi Kluba boravili u Trogiru gdje su sudjelovali u Eko akciji koja je bila organizirana povodom Dana planeta Zemlje, a pod pokroviteljstvom grada Trogira i Turističke Zajednice Trogir. 

Organizator je bio Kluba podvodnih aktivnosti "Iglun" (Jesenice), a na ovu lijepu akciju se odazvalo ukupno 8 ronilačkih klubova iz Hrvatske te jedan iz Bosne i Hercegovine. To su KPA Drava (Varaždin), KPA Iglun (Jesenice), REK Podstrana, RK Giričić (Kaštela), KPA Delfin (Split), UPA Rostrum (Split), RK PožegaRK Zenta (Split) i RK Mostar. 

Ukupno je sudjelovalo oko 60 ronioca, a osim njih akciji su se odazvali i članovi ekološke sekcije Pomorske škole u Splitu, uz potporu više udruga i ostalih volontera. Čistilo se je podmorje na plaži Brigi i na plaži Mastrinka na Čiovu. Na sreću u ovoj eko akciji nije pronađeno puno smeća, tako da su svi sudionici akcije bili itekako zadovoljni.

(Foto: Joško Herceg, TZ Trogir)

Pročitano 480 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 25 Travanj 2022 14:26