Utorak, 17 Svi 2022 12:18

Učenici OŠ Julija Kempfa osvojili 7 medalja na državnom prvenstvu Školskih sportskih društava učenika s intelektualnim teškoćama u Poreču

POREČ - Od 15. do 17. 05. 2022. u Poreču se održava državno natjecanje Školskih sportskih društava učenika s intelektualnim teškoćama na kojem su sudjelovali i učenici požeške Osnovne škola Julija Kempfa. 

Na ovo natjecanje prijavilo se 50 osnovnih i srednjih škola, te centara za odgoj i obrazovanje sa preko 250 natjecatelja.

Već prvog dana natjecanja u atletici mladi Požežani ostvaruju nezaboravne rezultate koje će pamtiti cijeli život.  Antonio Barešić osvojio je 3.mjesto na utrci 400 metara.(UITmladići), Marija Vukoja bila je treća u bacanju loptice od 200g u dalj sa zaletom.(UITdjevojke), Paula Berić zauzela je 3. mjesto na utrci 300 metara.(LITdjevojčice) dok je Marija Bešlić ostvarila najbolji rezultat ekipe a to je 2. mjesto na utrci od 300metara (LITdjevojčice).

Treba izdvojiti i odlične rezultate učenika Josipa Pujića sa dva osvojena četvrta mjesta u konkurenciji UIT mladića, discipline 60metara i skok u dalj s mjesta te Antonia Barešića sa osvojenim 5. mjestom bacanja loptice od 200g iz zaleta. Za požešku školu ponosno su nastupali još i Samanta Prispilović, Drago Matišić, Patrik Tutić i Matea Šarčević.

Drugog dana natjecanja u štafetnoj igri učenici Kempfove škole Antonio Barešić, Josip Pujić i Marija Vukoja osvajaju odlično 2. mjesto i ponosno postaju viceprvaci Republike Hrvatske u ovoj kategoriji! Mladi Požežani su se nakon dva dana natjecanja, ponosni i sretni u svoj grad vratili sa ukupno 7 medalja (4 srebra i 3 bronce). 

Učenike Kempfove škole na ovo natjecanje su vodile učiteljice Aleksandra Salontai Pavković i Ana Helena Galić te učitelj Alen Ivanović koji su više nego ponosni na svoje učenike koji su svoj zadnji atom snage uložili u atletsko natjecanje, ponosni su jer sve što su na ovom natjecanju napravili i radili odradili su borbeno i s velikim srcem...kao i svaki zadatak u školi koji je pred njima. Učenici su sretni, ponosni na svaki svoj rezultat, a ovo putovanje i iskustvo sigurno će pamtit još puno godina i s radošću ga se sjećati.

Pročitano 892 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 17 Svi 2022 12:46