Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 19 Svi 2022 13:04

Aeroklub Požega organizirao edukacije, pripremne radionice i nastupio na državnom natjecanju u kategoriji F1n-F110

POŽEGA/PLETERNICA/TENJA  - Aeroklub Požega sudionik je aviomodelarskog natjecanja koje se provodi u Republici Hrvatskoj, te u suradnji s Zajednicom tehničke kulture Grada Požege tradicionalno provodi edukacije i organizira pripremne radionice u samoizgradnji natjecateljskih modela F1n i F-150.

Za pripreme natjecanja, u prostoru Zajednice na adresi Pod gradom 7, održana je dvodnevna edukacija od 22. do 23. veljače 2022. za mentore i natjecatelje mlađih uzrasta. Radioničku edukaciju proveli su članovi Aerokluba Osijek - Antun Šikić i Filip Glogoški sa članovima Zajednice i Aerokluba.

Radionica je bila usmjerena na preciznoj izradi modela te njihovoj završnoj obradi do pripreme za letenje odnosno same letne reglaže. Prije same radionice uvodni dio bio je usmjeren u planiranju ovogodišnjih aktivnosti provedbe natjecanja i manifestacija koje će aeroklubovi u suradnji sa zajednicama provesti a to su :  Državno natjecanje u kategoriji F1n-F110 (Tenja, 5. ožujka 2022.), Zmajada Osijek (lipanj 2022.), Zmajada Ivandvor-Pleternica (rujan 2022.)

ZTK Grada Požege je u suradnji sa OŠ Fra Kaje Adžića Pleternica dana 26. veljače 2022. organizirala pripremno vježbanje natjecateljskih modela F1N-F10nn u velikoj sportskoj dvorani. Kako je za natjecanje potrebno istrenirati svakog budućeg natjecatelja i pripremiti model za letenje, visina školske dvorane omogućila je provedbu vježbanja. Iz Aerokluba Požega su posebno zahvalni ravnatelju OŠ Fra Kaje Adžića, gospodinu Hrvoju Galiću na korištenju školske dvorane za potrebe mladih aviomodelara jer bez osposobljavanja i vježbanja mlada ekipa Aerokluba Požega ne bi zasigurno bila sudionik državnog natjecanja u Tenji (05.ožujka 2022.).

Državno natjecanje u Sportskoj dvorani Tenja održano je 5. ožujka 2022. u organizaciji Aerokluba Osijek, a sudjelovale su ekipe iz Siska, Zaprešića, Požege i Osijeka.  Aeroklub Požega je uz potporu Zajednice tehničke kulture i Požeškog športskog saveza imao 12 natjecatelja u više kategorijama, od najmlađih do juniora i seniora. To su : Vinko Neruda, Lovro Marinović, Mihael Prskalo, Antun Rajić, Marijo Pus, Bruno Last, Ivan Last, Filip Kantor, Ana Ivičić, Max Keller i Korina Keller. 

 

 

Pročitano 479 puta Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 19 Svi 2022 13:26