Ponedjeljak, 23 Svi 2022 10:59

Požeški ronioci sudjelovali u eko akciji u Dubrovniku

DUBROVNIK - Proteklog vikenda u Dubrovniku je održana 25. jubilarna ekološka akcija Eko Dubrovnik 2022. u kojoj je sudjelovao i Ronilački klub Požega. Akcija je okupila 130 ronioca iz cijele Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Makedonije koji su čistili stari gradski Porat,odnosno Gradsku luku u kojoj zbog južine i struja zna doći smeće čak iz Albanije i Crne Gore.

I ove godine ronioci su iz mora izvukli raznog smeća od odbačenih starih guma, ambalaže, plastičnog inventara pa na dalje.Akcija osim čišćenja ima i onaj edukativni karakter kojemu je cilj osvještavati ljude da ne zagađuju okoliš, ne bacaju u more ono što mu ne pripada.

Naši ronioci su se puni dojmova vratili u Slavoniju,ističe predsjednik kluba Zdenko Oroz; "Moramo i javno zahvaliti Ronilačkom klubu Abyss na pozivu i prilici da i mi damo svoj doprinos u eko akciji koja je okupila do sad najveći broj ronilaca. Od organizacije akcije, do onog dijela gdje su nam organizirani turistički zaroni, do obilazaka ljepota Dubrovnika, domaćini su ljestvicu podigli visoko od domaćinstva do gostoljubivosti. Puno lijepih uspomena će ostati nakon ove akcije i puno novih prijateljstava je sklopljeno".

Nakon eko akcije nastavljaju se uobičajene aktivnosti u klubu. Započeli su sa redovitim uronima na bazenima u Velikoj, a započeo je i prvi tečaj za ronioce R1 zvjezdice.

Pročitano 462 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 23 Svi 2022 11:03