Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 26 Svi 2022 09:30

Održana početna konferencija projekta „FORTES” Boćarskog kluba osoba s invaliditetom “Nada"

POŽEGA - FORTES”- F.acilitacija, O.rganizacija, R.acionalizacija, T.ehnologija, E.konomičnost i S.uradnja naziv je projekta čiji je nositelj Boćarski klub osoba s invaliditetom “Nada” Grada Požege i Požeško slavonske županije, a za koji je jučer održana početna konferencija.

Cilj projekta je jačanje kapaciteta kluba za rad s osobama s invaliditetom i ranjivim skupinama društva, a za njegovu provedbu je iz Europskog socijalnog fonda, kroz Poziv „Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice“ odobreno 481.872,72 kuna.

Partneri na projektu su i Grad Požega, Boćarski klub osoba s invaliditetom „Osječki osmijeh“ iz Osijeka te Društvo Multipleskleroze Požeško – slavonske županije. Projekt je predstavila predsjednica Boćarskog kluba „Nada“ Karmela Bišćan.

- Specifični ciljevi ovoga projekta su jačanje kapaciteta triju lokalnih organizacija za razvoj socijalnih usluga za osoba s invaliditetom u zajednici i upravljanje volonterima unutar organizacije, jačanje lokalnih organizacija za djelovanje u kriznim situacijama. Kroz aktivnosti projekta provodit će se edukacije za predstavnike organizacija civilnog društva, nositelja i partnera na projektu, kroz radionice koje provode stručnjaci, zapošljavanje osoba s invaliditetom i prilagodba poslovanja uz primjenu informacijsko – komunikacijske tehnologije za osobe s invaliditetom i zaposlenike. – rekla je predsjednica.

U ime Požeško – slavonske županije projekt je pozdravio zamjenik županice Ferdinand Troha, dok se u ime Grada Požege kao partnera na projektu obratila Maja Petrović, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti. - Ovaj projekt je rezultat vašeg dugogodišnjeg kvalitetnog rada. Želim vam uspješan nastavak provedbe projektnih aktivnosti, da ustrajete unatoč svim teškoćama s kojima se nosite, da želja za uspjehom bude veća od bilo koje prepreke na koju naiđete i da zajedničkim snagama ustrajemo u borbi za bolje društvo, društvo jednakih mogućnosti. – poručila je pročelnica.

Važnost projekta očituje se u pružanju do sada nepostojećih socijalnih usluga u zajednici za osobe s invaliditetom uz važnu poruku: "Jačajmo kapacitete organizacije civilnog društva za pružanje socijalnih usluga u zajednici".

 

(pozega.hr)

 

Pročitano 512 puta Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 26 Svi 2022 09:34