Ponedjeljak, 13 Lipanj 2022 10:38

Požeški ronioci sudjelovali u ekološkoj akciji čišćenja dna i obale Save - Eko kamp "Sava Slavonski Brod 2022."

SLAVONSKI BROD - Dvodnevno druženje su imali požeški ronioci proteklog vikenda u Slavonskom Brodu gdje je Klub podvodnih aktivnosti Marsonia organizirao tradicionalni Eko kamp "Sava Slavonski Brod 2022."-ekološku akciju čišćenja dna i obale rijeke Save. Ova akcija je i dio nacionalne kampanje "Čuvam, pazim, ne bacam".

- "Nakon dvije pandemijske godine,napokon imamo prilike ponovno se odazivati pozivima kolega ronioca iz cijele Hrvatske. S klubom iz Slavonskog Broda od samog osnivanja imamo odličnu suradnju i velika su nam podrška bili u radu i uvijek koristimo priliku da im zahvalimo na svemu. Bila je ovo prilika za druženje i s kolegama iz drugih klubova, poput KPA Vodomar iz Duge Rese i Ronilačkog Centra Osijek koji su također bili sudionici akcije.Nažalost Sava je bila jako mutna, slaba je bila vidljivost i jake su bile struje ovog vikenda zbog obilnih kiša prošlog tjedna, tako da smo počistili koliko smo mogli ,a da pri tome ne ugrožavamo našu sigurnost"- rekla nam je dopredsjednica kluba Martina Makarević.

Ronilački klub Požega organizira tečajeve za ronioce R1 zvjezdice na Gradskim bazenima u Požegi, a uskoro planiraju postaviti i izložbu podvodnih fotografija.

Pročitano 398 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 13 Lipanj 2022 10:43