Srijeda, 15 Lipanj 2022 13:03

Završena Opća planinarska škola HPD "Sokolovac" Požega

POŽEGA - Nakon tri mjeseca teoretskog i praktičnog dijela polaznici opće planinarske škole njih dvadeset dobilo je zaslužene diplome. Hrvatsko planinarsko društvo "Sokolovac" Požega organizirao je besplatnu planinarsku školu za članove Društva te sve zainteresirane građane.

Svi oni koji su htjeli nešto naučiti o planinarstvu te zakoračiti u svijet planina i prirode bili su dobro došli. Tom prigodom polaznici su mogli naučiti o povijest planinarstva, planinama Požeštine, Geoparku prirode Papuk, planinarskoj opremi, kretanju i boravku u planinama, orijentaciji te mnogim drugim važnim planinarskim temama koje su neophodne za boravak u prirodi.

Predavanja su bila zanimljiva iz osobnih iskustava predavača koji su dugogodišnji stručnjaci i znalci u tome području. Organiziranjem navedene škole HPD “Sokolovac” želio je popularizirati planinarenje kod naših građana a pogotovo kod onih mlađih.

Planinarenje nije samo hodanje po planinama I osvajanje vrhova već je prvenstveno prijateljstvo, altruizam, čovjekoljublje I domoljublje koje u svojim temeljima razvija.

Voditelj planinarske škole je bio iskusni vodič I prekaljeni planinar Branimir Bartolović. Priznanja i prigodne knjige biblioteke "Papuk" uručio je predsjednik HPD "Sokolovac" Bruno Horvat. Nakon službenog dijela druženje se nastavilo uz okrjepu do kasnih večernjih sati kako to već i priliči planinarima.

Pročitano 313 puta Poslijednja izmjena dana Srijeda, 15 Lipanj 2022 13:14