Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 20 Lipanj 2022 08:40

Planinari požeškog "Sokolovca" na tradicionalnom pohodu "Lipanj u Lipiku"

LIPIK - Temeljem poziva planinarskih prijatelja iz PD "Lipa" iz Lipika planinari HPD "Sokolovac" Požega ove subote su otišli na tradicionalni planinarski pohod "Lipanj u Lipiku". Već po tradiciji planinari su se okupili kod "Ćire" te nakon fotografiranja krenuli su put Lipika.

Nakon gotovo sat vremena vožnje došli su do svoga odredišta i mjesta okupljanja u Lipičkom parku kod Jelkinog brijega. Nakon planinarskog doručka i male okrijepe organizator je pozdravio sve prisutne te predstavio program planinarskog pohoda.

Nakon otvorenja osobnim automobilima krenulo se put sela Skenderovci gdje je sve izletnike očekivalo iznenađenje. Vožnjom turističkim vlakićem od navedenog mjesta planinari su uživali u prekrasnim pogledima na planinu Psunj sve do dolaska u mjesto Šeovica gdje je bio planiran početak pohoda.

Planinarska tura je vodila od mjesta Šeovica - Cvijina staza- Begovača- skl. Točkica. Navedenu stazu planinari su svladali za oko 5 sati hoda. Planinarska družina je prolazila najljepšim predjelima Psunja te je uživala u ljetnim temperaturama koje su se penjale do 32 stupnja.

Šuma je mirisala na dolazak ljeta te se osjetila velika sparina u zraku dok je biljni svijet bio u punom obujmu. Došavši na planirani cilj organizator je pripremio već po tradiciji vrhunski planinarski grah te obilje tekućih napitaka kako bi se izbjegla dehidracija.

Nakon ručka slijedio je odmor, druženje i kovanje planova za jesen. Teškog ali zadovoljnog koraka planinari su krenuli prema svojim automobilima obasjani ljetnim suncem pod velikom vrućinom. Vidno zadovoljni i sretni pohod je završen u jednom od poznatih lipičkih kafića.

Zaključak je da se dogodine pohod sigurno ponavlja. Koordinator izleta je bio predsjednik HPD "Sokolovac" Požega Bruno Horvat.

Umor prolazi a zadovoljstvo ostaje!

Pročitano 54 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 20 Lipanj 2022 08:45