Petak, 24 Lipanj 2022 08:54

U nedjelju, 26. lipnja održat će se 19. MTB utrka – XCO Šicana

POŽEGA - U nedjelju 26. 06. 2022. održat će se utrka u brdskom biciklizmu XCO ŠICANA. Ovaj događaj organizira Brdsko biciklistički klub „Požega“. Riječ je o 19. izdanju požeške MTB utrke, što ju čini najdugovječnijim brdsko biciklističkim događajem u Slavoniji.

Utrka se vozi u okviru Slavonske brdsko biciklističke lige (SBBL), kao 5. kolo ovogodišnjeg izdanja lige. Utrka će se voziti po kružnoj XCO (olimpijski cross country) stazi – dužina jednog kruga je 3.1 km sa 148 metara uspona po krugu. Start, cilj i okupljanje sudionika je na lokalitetu Šicana uz ulicu Jagodnjak, a sama utrka vozi se po predjelu Požeške gore iznad Šicane.

Natjecatelji na utrci biti će podijeljeni u 10 kategorija – kategorija U13 dječaci i djevojčice vozit će poseban (prilagođen) krug, tri kruga vozit će kategorije sport (rekreativna kategorija), žene, kadeti i veterani C (natjecatelji preko 50 godina starosti), četiri kruga kategorija veterani B (41 – 50 godina), pet krugova juniori i veterani A (31 – 40 godina), dok će kategorija elite voziti 6 krugova.

Start utrka je u 11:00 i u 13:00 sati, a prijave će biti omogućene na dan utrke u vremenu od 8:00 do 10:00 sati. Pozivamo građane Požege da u nedjelju dođu na Šicanu, u šumi potraže hlad i zaštitu od vrućine te usput uživaju u majstorijama brdskih biciklista. Staza je iznimno atraktivna, s puno skokova i zavoja, a u samo nekoliko koraka može se doći od jednog do potpuno drugog dijela staze.

Posjet događaju je besplatan. Vidimo se u nedjelju na Šicani!

Pročitano 82 puta