Srijeda, 13 Srpanj 2022 09:24

U petak 15. srpnja u 10,00 sati održat će se preventivna aktivnost "Sigurnost na bazenu 2022"

POŽEGA - U petak 15. srpnja s početkom u 10 sati, na Gradskim bazenima u Požegi, bit će službeno otvaranje Škole plivanja Grada Požege kojemu će nazočiti predstavnici Grada Požege, Požeškog športskog saveza, Škole plivanja, kao i sami polaznici Škole te njihovi roditelji.

U sklopu otvaranja provest će se preventivna aktivnost „Sigurnost na bazenu 2022“, u organizaciji Grada Požege i partnera, odnosno Škole plivanja, Ronilačkog kluba, Javne vatrogasne postrojbe, Ravnateljstva civilne zaštite, Područni ured civilne zaštite Osijek, Službe civilne zaštite Požega, Zavoda za hitnu medicinu Požeško-slavonske županije, policije i Hrvatske gorske službe spašavanja, koja ima za cilj podizanje razine sigurnosti u zajednici općenito, s naglaskom na bazene, kupališta i spašavanje na vodi djece, kao i podizanje svijesti o opasnosti od dehidracije djece ostavljene u vozilima, te sprječavanje spolnog iskorištavanja djece na plažama.

Uz djecu i roditelje, pozivaju se građani da nazoče ovom događaju u kojemu će se provesti dvije simulirane vježbe spašavanja, kojima se želi djeci i roditeljima ukazati na potencijalne opasnosti na bazenima i u vozilima ljeti, ali i provjeriti spremnost i umreženost žurnih službi, te senzibilizirati širu javnost na ovu problematiku.

Zbog očekivanog većeg broja građana i vozila, te vozila žurnih službi, građani se mole da na bazene dođu nešto ranije prije samog otvaranja, a da za parkiranje koriste isključivo za to namijenjene površine, a nikako kolnik i kolne prilaze bazenima, jer isti moraju biti slobodni za prolaz žurnih službi.

(pozega.hr)

Pročitano 321 puta Poslijednja izmjena dana Srijeda, 13 Srpanj 2022 09:51