Ispiši ovu stranicu
Petak, 15 Srpanj 2022 11:51

Svečano otvorena Škola plivanja Požeškog športskog saveza i Grada Požege

POŽEGA - Na Gradskim bazenima danas je svečano otvorena Škola plivanja Požeškog športskog saveza i Grada Požege u koju se upisalo 560 polaznika. Nakon što je voditelj škole profesor Alen Ivanović pozdravio sve nazočne i predstavio sve učitelje plivanja školu je otvorila pročelnica Odjela za društvene djelatnosti Grada Požege Maja Petrović. 

Ispred Požeškog športskog saveza nazočni su bili dopredsjednik Darko Zovko i glavni tajnik Željko Mitrović. 

Obuka će se provoditi puna četiri tjedna odnosno svakim radnim danom, od ponedjeljka do petka (od 11. srpnja do 05. kolovoza) i to u tri termina (1. termin - od 9,00 do 10,00 sati, 2. termin - od 10,00 do 11,00 sati, 3. termin - od 11,00 do 12,00 sati).

U svakom terminu polaznici su podijeljeni u 8 skupina. Svaka skupina polaznika ima obuku 60 minuta dnevno, ukupno 20 sati u 20 radnih dana. Obuku u Školi plivanja provodi 8 profesora kineziologije. To su Alen Ivanović, Albinko Bagarić, Vjeko Lojber, Zoran Čokrlić, Anton Čokrlić, Željko Bunčić, Vlasta Krizmanić i Josip Križanović.

Škola plivanja se provodi u sklopu projekta "Hrvatska pliva 2022" iz kojeg je organizator Požeški športski savez dobio 95.714,02 kuna od Ministarstva turizma i sporta. Zbog toga je ove godine obuka potpuno besplatna za sve polaznike.

U sklopu otvaranja provedena je preventivna aktivnost „Sigurnost na bazenu 2022“, u organizaciji Grada Požege i partnera, odnosno Škole plivanja, Ronilačkog kluba, Javne vatrogasne postrojbe, Ravnateljstva civilne zaštite, Područni ured civilne zaštite Osijek, Službe civilne zaštite Požega, Zavoda za hitnu medicinu Požeško-slavonske županije, policije i Hrvatske gorske službe spašavanja, koja je imala za cilj podizanje razine sigurnosti u zajednici općenito, s naglaskom na bazene, kupališta i spašavanje na vodi djece, kao i podizanje svijesti o opasnosti od dehidracije djece ostavljene u vozilima, te sprječavanje spolnog iskorištavanja djece na plažama.

Pročitano 780 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 15 Srpanj 2022 12:58