Petak, 05 Kolovoz 2022 13:20

Demonstracijom stečenih vještina i podjelom diploma završila Škola plivanja Požeškog športskog saveza sa 560 polaznika

POŽEGA - Rekordna po broju polaznika, ovogodišnja Škola plivanja Požeškog športskog saveza na Gradskim bazenima Požega danas je došla svome kraju. Završnom priredbom, demonstracijom stečenih vještina i podjelom diploma nikad brojnijim polaznicima, požeška je škola plivanja "zatvorila vrata" za ovu godinu.

Voditelj Škole plivanja Alen Ivanović zahvalio je svima koji su omogućili školu te naglasio kako je ove godine kroz školu plivanja prošlo čak 560 djece.

Na postignutom uspjehu polaznicima je čestitala i pročelnica Upravnog odjela za komunalne djelatnosti  i gospodarenje Grada Požege Andreja Menđel koja se u svoje ime i u ime gradonačelnika Željka Glavića zahvalila najmlađim plivačima, roditeljima, bakama i didama koji su ih dovodili na obuku kao i Požeškom športskom savezu te svim učiteljima. Na kraju je rekla da se nada da se iduće godine vidimo u još većem broju. 

Nazočne je pozdravila i direktorica Turističke zajednice Grada Požege Mirna Šimunović Svoboda koja se također zahvalila roditeljima na angažmanu oko svoje djece kao i voditelju Alenu Ivanoviću te svim trenerima koji se svojim entuzijazmom iz godine u godinu trude da požeški mališani nauče plivati na svom bazenu i steknu naviku bavljenja sportom od malih nogu. 

Ispred Požeškog športskog saveza na završnoj priredbi i svečanoj dodjeli diploma nazočni su bili glavni tajnik Željko Mitrović i dopredsjednik Darko Zovko. 

Obuka se provodila puna četiri tjedna odnosno od 11. srpnja do 05. kolovoza i to svakim radnim danom kroz tri termina Svaka skupina polaznika imala je obuku 60 minuta dnevno, ukupno 20 sati u 20 radnih dana. U Školi plivanja radilo je 8 profesora kineziologije. To su Alen Ivanović, Albinko Bagarić, Vjeko Lojber, Zoran Čokrlić, Anton Čokrlić, Željko Bunčić, Vlasta Krizmanić i Josip Križanović.

Škola plivanja provodila se u sklopu projekta "Hrvatska pliva 2022" iz kojeg je organizator Požeški športski savez dobio 95.714,02 kuna od Ministarstva turizma i sporta. Zbog toga je ove godine obuka bila potpuno besplatna za sve polaznike.

Gradski bazeni Požega nastavljaju s radom sve do 05. rujna, a otvoreni su svakog dana od 8,00 do 20,00 sati. 

Pročitano 767 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 05 Kolovoz 2022 18:11