Utorak, 23 Kolovoz 2022 09:46

Robert Međugorac i Luka Obradović nastupili na Otvorenom državnom prvenstvu BIH u praktičnom streljaštvu (IPSC)

CAZIN - Proteklog vikenda (20. i 21. kolovoza) u Cazinu je održano Otvoreno državno prvenstvo Bosne i Hercegovine u praktičnom streljaštvu (IPSC) na kojem su nastupili i Luka Obradović i Robert Međugorac, članovi Udruge za praktično streljaštvo "Vallis Aurea" (Požega). 

Obojica se natječu u najbrojnijoj kategoriji “produkcija” koja je ove godine imala više od 60 natjecatelja. Luka je osvojio 20 mjesto, a Robert 9 mjesto u ukupnom poretku, s tim da je Robert osvojio i treće mjesto, brončanu medalju, u kategoriji seniori (+50 godina).

Odlično organizirano natjecanje na novoj streljani pokraj Cazina uz lijepo vrijeme i brojne natjecatelje bilo je sjajna podloga za dobar rezultat i on je na kraju napravljen.

IPSC (praktično streljaštvo) dinamičan je, izazovan i najbrže rastući streljački sport u svijetu. IPSC objedinjuje mnoge izazove koji nisu prisutni u drugim tradicionalnim streljačkim disciplinama kao što su kretanje strijelca, kretanje meta, više raznovrsnih meta i sloboda strijelca u rješavanju staza, od kojih niti jedna nije jednaka kao prethodne.

Sposobnost koju bavljenje IPSC-om razvija je donošenje brzih i smislenih odluka pod visokim pritiskom i adrenalinom. Natjecanje je podijeljeno u više kategorija, od kojih je „produkcija“ najbrojnija. U produkciji se puca iz tvorničkog pištolja, na kojem nisu dozvoljene gotovo nikakve preinake. To je kategorija u kojoj pucaju i naši Požežani.

Pročitano 436 puta Poslijednja izmjena dana Srijeda, 24 Kolovoz 2022 10:42