Petak, 06 Ožujak 2015 01:00

Nino Abramović izabran za predsjednika Požeškog športskog saveza u mandatu od 2015. do 2019. godine

POŽEGA - U prostorijama Hrvatske gospodarske komore večeras je održana izvještajno - izborna sjednica Skupštine Požeškog športskog saveza.

Savez u svom punopravnom članstvu ima 73 udruge a na sjednici je bilo nazočno 55 delegata.

Svi predstavnici klubova su imali ovjerene punomoći svojih klubova. 

U Požeški športski savez su u predviđenom roku stigle dvije kandidature za predsjednika, jedna od Nine Abramovića (Košarkaški klub Požega) a druga od Hrvoja Marjanovića (Malonogometni klub Bonita). Obje kandidature su bile pravovaljane jer su podržane od strane 6 klubova što je minimalni broj klubova potreban za podršku u kandidaturi. 

Oba kandidata su na sjednici prije izbornog postupka dobila i priliku za predstavljanje svojih programa. 

Nakon što je provedeno glasovanje za predsjednika, Nino Abramović je dobio 41 glas dok je njegov protukandidat Hrvoje Marjanović dobio 14 glasova.

Tako je Nino Abramović ostao predsjednik Požeškog športskog saveza jer je tu funkciju obnašao od 27. veljače 2014. godine kada je izabran na Izvanrednoj izbornoj Skupštini nakon ostavke dotadašnjeg predsjednika Dražena Pekčeca.

Na toj sjednici Skupštine također mu je protukandidat bio Hrvoje Marjanović. 

Glasovanje je bilo tajno što je u skladu s Poslovnikom o radu Skupštine Saveza. 

Nakon toga su u javnom glasovanju izabrani dopredsjednici Saveza te članovi Izvršnog i Nadzornog odbora.

Za dopredsjednike su izabrani Vlado Drkulec i Tomislav Čabraja. 

Za članove Izvršnog odbora izabrani su Dinko Zima, Igor Krizmanić, Krunoslav Prpić i Marijan Jurić.

Tako je Izvršni odbor ostao u potpuno istom sastavu kao i u proteklih godinu dana.

Za članove Nadzornog odbora izabrani su Krešimir Bubak, Zoran Špoler i Robert Međugorac. 

Nadzorni odbor ostao je također u skoro identičnom sastavu jer su Bubak i Špoler bili članovi i dosadašnjeg Nadzornog odbora.

Robert Međugorac je novi član, a izabran je umjesto dosadašnjeg člana Krešimira Prpića koji je također ponovno bio predložen ali je odbio izbor.

Prpić je izrazio nezadovoljstvo radom Nadzornog odbora jer u godinu dana nije održan niti jedan sastanak. 

Predsjednik Abramović pojasnio je da je Krešimir Bubak kao predsjednik Nadzornog odbora bio na većini sastanaka Izvršnog odbora. 

Prije početka sjednice nazočne članove Skupštine pozdravio je požeški gradonačelnik Vedran Neferović koji je u svom govoru naglasio da će Grad Požega i dalje u okviru svojih mogućnosti pratiti rad Saveza i klubova s posebnim naglaskom na mlađe uzrasne kategorije. 

Gost na Skupštini bio je i ravnatelj Javne ustanove Sportski objekti Požega Goran Ribičić. 

Osim izbora novog vodstva Saveza članovi Skupštine su nakon kratke rasprave usvojili i program rada, financijski plan za 2015. godinu odnosno raspodjelu sredstava udrugama. 

Vladimir Englman (Ženski košarkaški klub Plamen Požega) izrazio je nezadovoljstvo što je ukinuta stavka u proračunu Saveza za školovanje i licenciranje trenera. Naglasio je da on kao košarkaški trener vodi dvije prve ekipe ŽKK Plamen Požega i KK Požega bez naknade a sada ispada da si još sam mora platiti i licencu.

Goran Pilaš tražio je povećanje sredstava za svoj klub ŽOK Vallis Aurea koji se natječe u 1. B. Hrvatskoj odbojkaškoj ligi. 

Za likvidatora Požeškog športskog savez izabran je Boro Marković (Športsko Ribolovno Društvo Požega). Po novom Zakonu o  udrugama svaka udruga mora imenovati likvidatora koji je dužan provesti likvidaciju udruge u slučaju njezinog gašenja. 

Napravljena je i mala izmjena Statuta Saveza u kojem je dodano da je osnovna djelatnost Saveza sport što je također u skladu s novim Zakonom o udrugama. 

Na kraju sjednice donešena je i odluka da udruge koje do kraja ožujka ne predaju financijska izvješća za 2014. godinu te program rada i financijski plan za 2015. godinu, neće dobiti više nikakva sredstva u ovoj godini. 

Pročitano 2053 puta Poslijednja izmjena dana Subota, 07 Ožujak 2015 23:51