Ispiši ovu stranicu
Utorak, 13 Rujan 2022 07:36

Završena sezona za vozače Moto kluba Požega Promet u cestovnim moto utrkama

POŽEGA - Proteklog vikenda na motodromu Glavica u Požegi održala se posljednja utrka u prvenstvu Hrvatske za cestovne moto utrke. Vozači Moto kluba Požega Promet ponovno su pokazali brzinu i ostvarili zavidne rezultate kao i tijekom cijele sezone.

Posebno se istakao Mihaly Nemeta koji je postao prvak Hrvatske u klasi oldtimer 7, te je time pokazao da je apsolutni vladar te klase i da mu trenutno nema konkurencije. Davor Grgan se borio za svoj treći naslov u nizu, no ipak postaje viceprvak Hrvatske nakon velike i srčane borbe s konkurentom koji je imao evidentno brži i bolji motocikl, ali volja i hrabrost popularnog „Vuheca“ je za MK Požega Promet najvažnija. Sigurno je da će sljedeću sezonu pokušati vratiti naslov u svoje ruke.

Domagoj Rumenović zbog raznih poteškoća nažalost nije uspio odvoziti cijelu sezonu te je ukupno sezonu u klasi 9 oldtimera završio na sedmom mjestu, ali treće mjesto Domagoja u drugoj utrci dana u Požegi daje nadu da će Domagoj pokazati ono što zna i može iduće godine.

U klasi 6 oldtimera, Goran Dobrić zauzima solidno peto mjesto s obzirom na to da je vozio samo utrku u Sloveniji i Požegi. U brzincima u klasi 600, Siniša Bjelan također nije uspio voziti cijelu sezonu, a ukupno završava na sedmom mjestu dok Matija Begović završava na četrnaestom.

MK Požega Promet je ukupno četvrti u disciplini oldtimera, te sedmi u cestovnim moto utrkama (brzinci). Usprkos raznim problemima iz kluba izražavaju zadovoljstvo rezultatima vozača te s velikom dozom samopouzdanja očekuju sljedeću sezonu.

Napominju kako sezona za vozače MK Požega Promet u zemljanim disciplinama nije gotova, te da ih očekuje luda završnica sezone u disciplini Cross country, gdje trenutno MK Požega Promet ima vodećeg u najjačoj klasi GOLD. Radi se o najboljem motociklistu i sportašu grada Požege u 2021., ali i aktualnom prvaku klase GOLD, Mateju Jarošu od kojeg se očekuje da privede sezonu kraju s novim naslovom prvaka Hrvatske, te u svoju bogatu moto karijeru pridoda još jedan odličan uspjeh.

U klasi SILVER, Leo Pandžić trenutno zauzima drugo mjesto, ali iz kluba su uvjereni kako će Leo pokazati svoju brzinu i iskustvo, te da će se do kraja prvenstva također okititi zlatnom medaljom i postati prvakom isto kao i njegov mlađi brat Teo Pandžić, a koji je trenutno vodeći u klasi BRONZE.

Ne sumnjaju kako će svima poznata braća Pandžić pokazati svoje znanje i brzinu, a dodaju kako opet žele pokazati da su najbolji kako moto klub, tako i najbolja muška sportska udruga koja djeluje na području Požege. Unatoč proteklom asfaltnom vikendu i završetku cestovne sezone koji je prošao odlično, dečkima želimo svu sreću, da postanu prvaci, te da Požega ima tri prvaka Hrvatske i u Cross country disciplinama.

Pročitano 281 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 13 Rujan 2022 13:13