Utorak, 27 Rujan 2022 08:02

Požeški planinari na tradicionalnom susretu "Kroz vinograde i šume" u Feričancima

FERIČANCI - Članovi HPD "Sokolovac" Požega ovog vikenda su gostovali u Feričancima gdje su na poziv svojih planinarskih prijatelja iz HPD "Sokol" sudjelovali na 31. tradicionalnom planinarskom susretu "Kroz vinograde i šume".

Planinarska družina se okupila već po tradiciji ranim jutrom kod "Ćire" te se zaputila prema Feričancima. Po dolasku na događaj svi prisutni planinari su se okrijepili planinarskim doručkom. Na manifestaciji se okupilo oko 200-tinjak planinara iz 12 planinarskih društava.

Vodiči su poveli planinare na dvije staze duljine 9 i 13 km. Tijekom izleta požeške planinare te ostale sudionike je pratilo ugodno sunčano vrijeme. Staze su vodile kroz prekrasno zelenilo slavonskih šuma i vinograda u kojima se tek naziralo šarenilo jeseni.

Nakon povratka sa staza planinari su se okupili u centru Feričanaca gdje se održavala manifestacija 5. "Festival frankovke". Planinari su degustirali probrana vina te uživali u gastro ponudi uz tamburaše. Vrhunac večeri bio je koncert grupe "Opća opasnost" dok je druženje potrajalo do dugo u noć. Vidno zadovoljni i puni dojmova planinari su se vratili u Požegu s pozivom svima da im se pridruže u njihovima narednim akcijama.

Pročitano 91 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 27 Rujan 2022 12:00