Srijeda, 05 Listopad 2022 13:58

Održana prva cestovna biciklistička utrka "Gran Fondo Zlatni Papuk"

VELIKA / POŽEGA  - U nedjelju, 02. listopada 2022. voženo je prvo izdanje cestovne biciklističke utrke „Gran Fondo Zlatni Papuk“, koju su zajednički organizirali Turistička zajednica Zlatni Papuk i Brdsko biciklistički klub Požega.

Utrke „granfondo“ tipa su biciklistička događanja namijenjena prvenstveno amaterskim cestovnim biciklistima, kojih je iz godine u godinu sve više, kako u cijeloj Hrvatskoj tako i u Slavoniji. Natjecatelji su mogli birati između dvije rute - mali Gran Fondo u dužini od 90 km te veliki Gran Fondo od 140 km.

Obje utrke su startale zajedno u Kaptolu, razdvajanje između male i velike rute bilo je na 68. km u naselju Pasikovci, a cilj je za sve također bio u Kaptolu. Na utrci je sudjelovao ukupno 91 natjecatelj, što je zavidan broj za prvo izdanje.

Biciklisti (i biciklistice) došli su iz raznih dijelova Hrvatske, a posebno jaka muška ekipa došla je iz Slovenije. U ukupnom poretku na velikom Gran Fondu pobjedu i novčanu nagradu od 2.000 kn odnio je Matej Drinovec, Slovenac iz Cycling team Kranj.

Drugoplasirani (nagrada 1.000 kn) je bio Anthony Bilić, Hrvatska, klub Four Es Inernational Project, dok je treće mjesto i 500 kn osvojio još jedan Slovenac – Gregor Sikošek iz Team Granfondo Slovenia.

Inače, prva petorica bila su zajedno u grupi sve do završetka utrke tako da smo u Kaptolu ispod Starog grada svjedočili vrlo uzbudljivom sprintu za pobjedu.

Žene su vozile mali Gran Fondo, ali je iznos nagrada za osvajačice medalja bio jednak kao kod muškaraca. Najbolja je bila Maja Bonačič (BK Sic), druga Andrea Heged (BK Puls), a treća Iva Iličić (BK Sokol-Cestorad).

Spomenimo i da je utrku vozilo ukupno šest Požežana, od kojih je najuspješniji bio Goran Pavić – 3. mjesto na malom Gran Fondu u kategoriji veteran C.

Kompletni rezultati, kao i sve ostale informacije u vezi utrke, mogu se naći na Facebook stranici utrke: https://www.facebook.com/granfondozlatnipapuk

(Foto : Damir Mrkojević - Mrkva) 

 

Pročitano 427 puta Poslijednja izmjena dana Srijeda, 05 Listopad 2022 14:35