Petak, 25 Studeni 2022 12:33

Klizalište će ove godine biti u dvorištu OŠ Antuna Kanižlića, a otvorenje je u subotu, 03. prosinca u 18,00 sati

POŽEGA - U Gradskoj vijećnici danas je održana konferencija za medije na kojoj je predstavljen program ovogodišnjeg Adventa u Požegi, a u sklopu kojeg će biti tradicionalno postavljeno i klizalište. Ove godine klizalište će biti u dvorištu Osnovne škole Antuna Kanižlića za razliku od prošlih godina kada je bilo na Sportsko - rekreacijskom centru. Klizalištem će upravljati Požeški športski savez. 

Otvorenje klizališta održat će se u subotu, 03. prosinca u 18,00 sati, a glavni tajnik Požeškog športskog saveza Željko Mitrović najavio je kako je spremno 150 pari klizaljki kako bi svi mogli uživati. Naglasio je da će klizalište  biti nešto veće i s više sadržaja nego dosadašnjih godina.

- “Klizalište će raditi od 10 do 21 sat, osim vikendom gdje ćemo produžiti rad do 22 sata. Na Božić će klizalište raditi od 16 do 22 sata, kao i na Novu godinu i na Tri kralja. Predviđeno radno vrijeme je do 8. siječnja 2023. godine. Nadam se da će lokacija biti dobra, blizu je trgu. Djelatnici već to rade godinama, ove godine je klizalište nešto veće i bogatijeg sadržaja. Za najmlađe smo organizirali školu klizanja koju će voditi Ilijana Lončar, termini će biti od 10 do 10,45 sati prijepodne i od 14,30 do 15,15 sati poslijepodne. Vodili smo se tako da ne remetimo termine ostalih građana koji bi došli na klizanje. Cijena ulaznice je 10,00 kuna ili 1,33 eura.” – rekao je Željko Mitrović.

Osim klizališta u dvorištu Osnovne škole Antuna Kanižlića, priprema se i “Advent u Kanižliću” te tradicionalni humanitarni Božićni sajam koji će se održati 15. prosinca. Sredstva su namiijenjena za pomoć učenicima slabijeg imovinskog statusa prilikom izvođenja terenske nastave, najavila je Ksenija Teskač.

Tradicionalno će se na klizalištu na Staru godinu, 31. prosinca, održati mali doček “Dječja Nova godina – Drvo bajki” koji će započeti u 18 sati. Također, na klizalištu će biti održan mini disco na ledu s početkom u 18,30 sati.

 - „Ovogodišnji koncept „Adventa u Požegi“ koji će trajati od 26. studenog do 31. prosinca temelji se na kulturnoj, zabavnoj i glazbenoj ponudi, te uključivanju lokalne zajednice u osmišljavanje programa koji će oživjeti centar Požege. Od 3. do 31. prosinca centar Požege postat će mjesto susreta, druženja, stvaranja novih uspomena i istinskog blagdanskog ugođaja kojeg vam donosimo bogatim programom namijenjenim svim uzrastima.“ – rekla je direktorica Turističke zajednice Grada Požege Mirna Šimunović Svoboda.

 - „Potrudili smo se da osiguramo uvjete s kojima će građani nadam se biti zadovoljni. Advent nije samo u Požegi, advent je i u drugim gradovima i općinama naše županije, što je meni osobno jako drago. Kao što će dolaziti iz drugih mjesta u Požegu, tako će Požežani posjetiti adventska događanja u našim susjednim mjestima. Nastojali smo ove godine doista iskoordinirati da se događanja ne poklapaju, nadamo se da će biti više vremena, prostora i mogućnosti za sve. Pozivam sve da posjete Advent u Požegi i da uživaju u programu koji je Turistička zajednica s ostalim ustanovama u suradnji pripremila.“ – rekao je gradonačelnik dr.sc. Željko Glavić.

Bliži nam se početak Adventa u Požegi, bajkovita atmosfera i mirisi blagdana, te raznovrsni glazbeni i zabavni program za sve uzraste čine ove godine grad Požegu nezaobilaznim mjestom susreta u adventsko vrijeme. Turistička zajednica Grada Požege pripremila je pregršt događaja i manifestacija koje će zadovoljiti svaki ukus i najzahtjevnijeg posjetitelja. Cijeli program dostupan je putem QR koda na fotografiji ispod, ili na web stranici Adventa ( https://pozega-tz.hr/project/advent-u-pozegi/

 

(rva.hr) 

Pročitano 1286 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 28 Studeni 2022 09:28