Srijeda, 07 Prosinac 2022 14:19

Fotografija požeškog sporta na Međunarodnoj izložbi sportske fotografije "Odlučujući trenutak 2022." u Rijeci

RIJEKA - Na izložbi sportske fotografije "Odlučujući trenutak 2022.“ koja je održana u Rijeci (Galerija Principij) od 05. do 10. prosinca, među fotografijama 24 autora iz Slovenije, Bosne i Hercegovine te Hrvatske izložena je i jedna fotografija Požežanina i našeg suradnika volontera, zaljubljenika u sportsku fotografiju Damira Mrkojevića - Mrkve.

Fotografiju je trebao i imenovati pa ju je nazvao „Je li lopta u mreži?“. Prikazana je akcija košarkašice Jelene Ivezić u petoj finalnoj utakmici za prvaka Hrvatske između Plamen Požege i dubrovačke Raguse koja je odigrana 14. 05. 2022. u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc, u Požegi. 

Te večeri Ragusa je obranila naslov, a Plamene su osvajanjem drugog mjesta postigle najveći uspjeh požeškog loptaškog sporta u povijesti.

Inače, Jelena Ivezić jedna je od dvije bivše reprezentativke Hrvatske (uz Emiliju Podrug) koje brane boje požeškog kluba. Igrala je za Hrvatsku na četiri europska prvenstva i jedinom hrvatskom nastupu na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine.

Pročitano 300 puta Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 08 Prosinac 2022 00:42