Ispiši ovu stranicu
Srijeda, 14 Prosinac 2022 08:03

Sportska dvorana Tomislav Pirc dobiva novu rasvjetu

POŽEGA - Sportska dvorana Tomislav Pirc središte je sportskih događanja u gradu Požegi i Požeško-slavonskoj županiji. Budući da je postojeća rasvjeta s rasvjetnim armaturama zastarjela i energetski neprihvatljiva, te da datira još od davne 1979. godine, pristupilo se izradi glavnog elektrotehničkog projekta – projekt rekonstrukcije rasvjete sportske zgrade.

Projektom je predviđena rekonstrukcija rasvjete na sportskim borilištima unutar sportske dvorane i pratećim prostorima u kojima je instalirana energetski neprihvatljiva rasvjeta. Uz sportske dvorane, veliku dvoranu u prizemlju i malu dvoranu na katu, rasvjeta će se rekonstruirati i u ulaznom hall-u, hodniku, svlačionicama, spremištima sportske opreme i opreme za održavanje objekta, sanitarnim čvorovima, prostoru sportske medicine i prostoru za treniranje borilačkih vještina.

Predviđa se instaliranje energetski učinkovite rasvjete sa LED izvorima svjetlosti i regulacijom rasvijetljenosti prema potrebama sportskih natjecanja. S obzirom da je sportska dvorana namijenjena za više vrsta sportova i razne razine natjecanja i korištenja, upravljanje rasvjetom programirat će se na tri razine rasvijetljenosti : za rekreativne aktivnosti, regionalna natjecanja i međunarodna natjecanja.

Nakon provedenog otvorenog postupka javne nabave odabran je ekonomski najpovoljniji ponuditelj s kojim je sklopljen ugovor o nabavi, a riječ je o tvrtki LED Elektronika d.o.o. iz Ivanić-Grada.

Instaliranjem nove rasvjete, smanjit će se statičko opterećenje krovne konstrukcije sportske dvorane. Vršna snaga na obračunskom mjernom mjestu, nakon rekonstrukcije i zamjene, smanjit će se za 58% kao i potrošnja električne energije, a također će doći do značajnog smanjenja emisije CO2.

Ukupna vrijednosti projekta je 710.608,00 kuna s PDV-om, a rok za njegov završetak predviđen je do kraja siječnja 2023. godine.

(pozega.hr) 

Pročitano 409 puta Poslijednja izmjena dana Srijeda, 14 Prosinac 2022 09:10