Ponedjeljak, 02 Siječanj 2023 06:33

Planinari HPD "Sokolovac" Požega tradicionalno obilježili ulazak u Novu godinu

VELIKA - Nakon pandemijske dvije godine članovi Hrvatskog planinarskog društva "Sokolovac" Požega u svom Planinarskom domu "Lapjak" ponovno su organizirali tradicionalni doček Nove godine. Veliki broj članova društva te simpatizera odlučila je najveseliju noć u godini provesti u legendarnom objektu koji ima tradiciju brojnih dočeka.

Na stolovima su se nalazila tradicionalna slavonska jela te izabrana pića ovoga kraja koja nisu ostavila ravnodušnim nikoga od gostiju. Uz svirku, ples i pjesmu planinari su ušli u Novu godinu puni optimizma da ostvare još jednu uspješnu planinarsku godinu u kojoj se slavi 125 godina postojanja Društva.

U prvom danu Nove godine po dugogodišnjoj praksi planinari su krenuli u pohod na Planinarsku kuću "Trišnjica" koja se nalazi u srcu Papuka. Iz raznih smjerova planinari su dolazili te kroz ovaj prvi planinarski pohod u kalendarskoj godini pozdravili godinu u početku.

Na odredištu su se pripremale brojne planinarske delicije počevši od tradicionalnih kobasica te slanine na štapu. Uz vrhunske kapljice vina nazdravljalo se Novoj godini. Već po ustaljenoj praksi supruga najstarijeg člana Društva i planinara Drage Tomića, gospođa Nada pripremila je tradicionalnu baklavu koja je bila pravi gastro izazov za sve one koji vole delicije ovakve vrste.

Nakon zajedničkog fotografiranja ponovno raznim planinarskim putevima i stazama planinari su krenuli put "Starog kamenoloma" gdje su bili ostavili automobile. Uz krilaticu "da umor prolazi a zadovoljstvo ostaje" požeški planinari šalju poruku mira, sreće i ljubavi svim žiteljima Požeško-slavonske županije te im žele sve najbolje u Novoj godini 2023.

Pročitano 214 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 02 Siječanj 2023 13:39