Četvrtak, 12 Siječanj 2023 12:32

Doček i druženje s članovima HPD "Sokolovac" Požega Silvijom i Ratimirom Čajkom koji su osvojili najviši vrh Afrike- Kilimandžaro

POŽEGA  -Članovi HPD "Sokolovac" Požega Ratimir i Silvija Čajka su ostvarili još jedan svoj planinarski san popevši se na najviši vrh Afrike – Uhuru (5895 m) na planinskom vulkanskom masivu Kilimandžaro u sjeveroistočnoj Tanzaniji. Svoje iskustvo s uspona podijelili su u prostorijama Društva gdje su im članovi Hrvatskog planinarskog društva "Sokolovac" Požega priredili doček i druženje uz okrjepu i čašicu razgovora.

Tom prilikom bračni par Čajka ispričao svim nazočnima sve ono što su prošli prilikom uspona i osvajanja vrha. Moglo se je čuti da od šesdesetak ekipa svega njih deset je krenulo na vrh dok je vjetar bio toliko jak da je nosio šatore. Susretali su se prilikom uspona s umorom, iscrpljenošću te hladnoćom međutim usprkos svemu su uspjeli u svome naumu te su pronijeli ime Grada i Društva iz kojega dolaze.

Također su prezentirali tom prilikom i priznanja koja su dobili nakon uspona na vrh. Zanimljivu planinarsku priču o njihovom usponu pratilo je oko dvadesetak članova. Ispred HPD "Sokolovac" Požega im se zahvalio predsjednik Bruno Horvat na fenomenalnom pohodu i još jednom u nizu osvojenih svjetskih vrhova te najavio i u budućnosti da će Društvo pomagati ovakve pohode.

Druženje se nastavilo do kasnih večernjih sati uz brojne priče i planinarske anegdote koje su pratile ovaj pohod.

Pročitano 254 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 20 Siječanj 2023 12:51