Nedjelja, 22 Siječanj 2023 19:34

Radna akcija požeških planinara na Planinarskom domu "Lapjak" u Velikoj

VELIKA - Početkom svake kalendarske godine vrijedni članovi Hrvatskog planinarskog društva "Sokolovac" Požega odrade radnu akciju na svom Planinarskom domu "Lapjak" u Velikoj kako bi pripremili objekt i prostor za održavanje godišnje Skupštine te druga predavanja i aktivnosti koje će se održati u njihovoj organizaciji.

Tako je ova snježna nedjelja iskorištena za uređenje kompletnoga doma. Početak radova su obilježili stolarski i električarski radovi koje su odradili članovi Društva. U sklopu navedenoga provjerene su električne instalacije te zamijenjena potrebna rasvjeta dok je drveni namještaj servisiran i pripremljen za dalju upotrebu.

Kompletan prostor objekta je detaljno očišćen počevši od kamene sale, velike dvorane, hodnika, kuhinje te sanitarnih čvorova. U velikoj sali su postavljeni stolovi sa stolicama te napravljen raspored za održavanje događanja. Kao i brojne druge radne akcije tako je i ova privukla gotovo tridesetak članova Društva koji su uz pjesmu i šalu odradili veliki posao.

Nakon radnih aktivnosti planinari su se okupili na zajedničkom ručku te uz razgovor ostali do kasnih poslijepodnevnih sati. Idućeg tjedna u petak, 27. siječnja, obitelj Čajka će organizirati večeru i druženje uz prezentaciju svojih planinarskih uspjeha za članove dok je subota, 28. siječnja, predviđena za redovnu godišnju Skupštinu.

Pročitano 235 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 23 Siječanj 2023 13:48