Ponedjeljak, 30 Siječanj 2023 08:42

U Velikoj održana redovna godišnja sjednica Skupštine HPD "Sokolovac" Požega

VELIKA - Nakon dvije godine pauze ponovno je u fizičkom obliku održana redovna godišnja sjednica Skupštine Hrvatskog planinarskog društva "Sokolovac" Požega, a koja se tradicionalno organizira u prostorijama Planinarskog doma "Lapjak" u Velikoj.

Skupština je održana u slavljeničkom tonu s obzirom na to da Društvo ove godine slavi veliki jubilej odnosno 125. godina svoga postojanja jer je Društvo osnovano još davne 1898. godine i to pod palicom Julija Kempfa

Na sjednici Skupštine su podnesena brojna izvješća sekcija koja funkcioniraju u Društvu te ostalih tijela. Svi članovi dobili su informacije o radu Društva u protekloj godini, podnesena su izvješća blagajnika, Gospodarskog odbora, Nadzornog odbora, Suda časti, izletničke sekcije, biblioteke "Papuk", sekcije vodiča, sekcije "Kapavac" Zakorenje, sekcije "Ruševo", te izvješća kroničara Društva i markacističke sekcije.

Kroz godinu Društvo odradi preko 100-tinjak aktivnosti počevši od izleta, izložbi, promocija, radnih akcija pa sve do humanitarnih aktivnosti. Poseban interes skupštinara je privukao plan i program rada za 2023. godinu s financijskim planom koji je po sadržaju svake godine sve bogatiji i raznovrsniji.

S obzirom na velikoj broj odrađenih aktivnosti, izleta i akcija te kvalitetan program rada sva izvješća i planovi na skupštini su jednoglasno usvojena. Svoju podršku radu HPD "Sokolovac" Požega su dali zamjenik požeškog gradonačelnika dr.sc. Borislav Miličević, predsjednik Slavonskih planinara Otmar Tosenberger, delegacija PD Klikun iz Pleternice i drugi.

Predsjednik HPD Sokolovac Bruno Horvat je najavio da je Društvo počelo s pripremama za najveću planinarsku manifestaciju, 41. Papučke jaglace te organizaciju Dana hrvatskih planinara u Velikoj kojoj su domaćini.

Na kraju Skupštine najzaslužnijim članovima Društva dodijeljena su priznanja. Tom prigodom obitelj Mitrić iz Slavonskog Broda dobila je priznanje za uređenje planinarskog doma dok su Ivana Šljerić i Hrvoje Mikolčević dobili Spomen plaketu za izniman planinarski pothvat na Velebitu.

Najveće priznanje Društva "Stjepan Lovrić. Stipa" dobili su Silvija i Ratimir Čajka za niz uspona na svjetske vrhove te pohod na najviši vrh Afrike.

Nakon skupštine slijedila je svečana večera uz ples i druženje do ranih jutarnjih sati. Sve nazočne je zabavljala grupa "Duo Amor" iz Požege.

 

(Foto : Kronika Požeško - slavonska) 

Pročitano 270 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 30 Siječanj 2023 09:04