Ponedjeljak, 27 Veljača 2023 20:38

Proglašeni najbolji požeški sportaši za 2022. godinu u tradicionalnom, 55. izboru Požeškog športskog saveza

POŽEGA – U Gradskom kazalištu Požega večeras je održana svečana sjednica Skupštine Požeškog športskog saveza u sklopu koje su proglašeni najbolji sportaši, sportašice, klubovi i treneri u 2022. godini po izboru Izvršnog odbora Požeškog športskog saveza, a nakon prijedloga udruga članica Saveza.

Najbolji sportaš grada je Ivan Antunović (Rukometni klub Požega), a najbolja sportašica je Jelena Ivezić (Ženski košarkaški klub Plamen Požega). Najbolji sportaš s invaliditetom je Željka Peška (Športska udruga slijepih Zlatna dolina).

Najbolja muška sportska udruga je Rukometni klub Požega, a najbolja ženska sportska udruga Ženski košarkaški klub Plamen Požega. Najbolja udruga sportaša s invaliditetom je Boćarski klub Nada.

Za najboljeg trenera u 2022. godini izabran je Antonio Furić (Fitness klub Play), izbornik hrvatske reprezentacije u bodybuildingu i fitnessu. 

Najbolji kadet je Ivan Smiljanić (Stolnoteniski klub Požega), a najbolja kadetkinja Lara Benić (Ženski košarkaški klub Plamen Požega). Najbolja juniorka je Kristina Maričević (Ženski košarkaški klub Plamen Požega), a najbolji junior Filip Margeta (Nogometni klub Slavonija). 

Posebna priznanja dobili su i perspektivni sportaši, ukupno 30 mladih sportaša koji dolaze iz udruga članica Saveza. Također je dodijeljen tradicionalni Trofej Požeškog sportskog saveza jednoj sportskoj udruzi i jednom zaslužnom pojedincu.

Kod udruga dobitnik je Streljački klub Požega, a pojedinačni trofej dodijeljen je Jozi Zovku - Joki, dugogodišnjem treneru Nogometnog kluba Parasan Golobrdci. 

Na početku svečane dodjele je izvedena hrvatska državna himna, a nakon toga je održana minuta šutnje za sve preminule sportaše od posljednjeg proglašenja najboljih sportaša. 

Predsjednik Saveza Nino Abramović otvorio je svečano proglašenje najboljih požeških sportaša i pozdravio zamjenika gradonačelnika, dr. sc. Borislava Miličevića i sve nazočne sportaše, goste i sportske djelatnike.

-  „Imamo nekoliko ekipa u našem gradu koje su u prvom rangu natjecanja, znamo koji su to. Već duži niz godina to su naše košarkašice, kojima su se unazad nekoliko godina pridružile i stolnotenisačice te stolnotenisači. Tradicionalno se na području našeg grada ostvaruju odlični rezultati u moto sportovima, bodybuildingu, powerliftingu, a zadnjih godina i u kuglanju. U samom vrhu su naši rukometaši, međutim tu je konkurencija puno veća. Ovdje ima puno vas mladih, treba podsjetiti da ste vi ti koji se natječete u svim kategorijama i da ima puno odlazaka na natjecanja, da ima puno treninga. Uz mlade ljude su zaslužni i njihovi treneri i roditelji, bez tih prvih sportskih koraka ne bi bilo ni onih poslije seniorskih. Grad Požega i dalje prati ne samo seniorske uzraste, nego sve vas, kroz sva vaša natjecanja.“ - rekao je predsjednik Abramović. 

Nakon predsjednika Abramovića sve nazočne je u kratkom govoru pozdravio i zamjenik požeškog gradonačelnika, dr. sc. Borislav Miličević koji je rekao : - „U ime Gradske uprave vam svima želim čestitati na vašim rezultatima, ali i zahvaliti što ste mi ukazali priliku da sudjelujem u dodjeli priznanja onim najboljima. Nadamo se da u našem skromnom proračunu osiguravamo dostatna sredstva za podršku svim sportašima u našem gradu. No, koliko god mi nastojali ta sredstva racionalno raspodijeliti, čak i osigurati izvan naših proračunskih sredstava, ono što se odnosi na infrastrukturu Europskih fondova – svake godine nas sportašice i sportaši svojim vrhunskim rezultatima iznenade. Večeras također imamo puno sportašica i sportaša koji zavrjeđuju puno veću fiskalnu podršku. Veselimo se tome da nas i idućih godina iznenađujete takvim rezultatima, a mi ćemo nastojati da vas podržavamo.“ Također je na početku svog govora citirao trenera svih trenera Miroslava Ćiru Blaževića rekavši "utvaramo si da dobro radimo".

Laureatima su priznanja uručili zamjenik gradonačelnika Borislav Miličević, predsjednik Saveza Nino Abramović, dopredsjednici Darko Zovko i Tomislav Čabraja te član Izvršnog odbora Dinko Zima. 

Iako je za vrijeme proglašenja čak 7,8 puta u Kazalištu nestajalo struje program je sigurno priveo kraju voditelj Slavenko Čuljak, iskusni novinar Radia Vallis Aurea, a učenici požeške Glazbene škole izveli su dvije glazbene točke kao i hrvatsku državnu himnu. 

Na kraju proglašenja ispred nagrađenih sportaša u kratkom ali emotivnom govoru zahvalio se Jozo Zovko - Joka, dobitnik Trofeja Požeškog športskog saveza kao i Petar Bosanac, predsjednik Streljačkog kluba  Požega, udruge koja je također dobila Trofej Saveza. 

U hodniku Kazališta je po zavšetku svečanosti organiziran skromni domjenak na kojem su nagrađeni sportaši i gosti nastavili druženje. 

U kategoriji perspektivnih sportaša nagrade su dobili:

1. Noel Galojlić (Nogometni klub Požega)

2. Marin Rabić (Nogometni klub Požega)

3. Ivan Černušak (Nogometni klub Požega)

4. Ivan Kraljak (Nogometni klub Slavonija)

5. Gabriel Poleti (Nogometni klub Slavonija)

6. Šimun Obućina (Nogometni klub Slavonija)

7. Jan Pustički (Nogometni klub Dinamo Vidovci Dervišaga)

8. Mihael Mršić (Nogometni klub Dinamo Vidovci Dervišaga)

9. Ivan Kormanjec (Nogometni klub Dinamo Vidovci Dervišaga)

10. Sara Hak (Ženski košarkaški klub Plamen Požega)

11. Darija Marić (Ženski košarkaški klub Plamen Požega)

12. Ema Vidović (Ženski košarkaški klub Plamen Požega)

13. Marko Kožić (Šahovski klub Požega)

14. Niko Radić (Šahovski klub Požega)

15. Kristijan Zeljko (Rukometni klub Požega)

16. Marin Sesar (Rukometni klub Požega)

17. Ante Glasnović (Rukometni klub Požega)

18. Dino Derma (Rukometni klub Požega)

19. Antonio Keleminac (Karate do klub Požega)

20. Ana Katić (Karate do klub Požega)

21. Ivan Milković (Karate do klub Požega)

22. Ivano Špehar (Stolnoteniski klub Požega)

23. Tom Pirc (Stolnoteniski klub Požega)

24. Mato Ivčetić (Stolnoteniski klub Požega)

25. Petar Vučković (Moto klub Požega Promet)

26. Fran Kroflin (Kuglački klub Nove Nade)

27. Fran Trnokop (Kuglački klub Nove Nade)

28. Hana Hormot (Streljački kub Požega)

29. Lucija Bogdanović (Streljački klub Požega)

30. Nera Grdiša (Streljački klub Požega)

Pročitano 837 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 27 Veljača 2023 22:59