Srijeda, 01 Ožujak 2023 13:03

Streljački klub Požega dobitnik Trofeja Požeškog športskog saveza

POŽEGA - Na svečanom proglašenju najboljih požeških sportaša za 2022. godinu dodijeljen je i tradicionalni Trofej Požeškog športskog saveza jednoj sportskoj udruzi i jednom zaslužnom pojedincu.Kod udruga dobitnik je Streljački klub Požega, a trofej je predsjedniku kluba Petru Bosancu uručio zamjenik gradonačelnika dr. sc. Borislav Miličević. 

Streljački klub „Požega“ osnovan je 20. 11. 2004. godine u Požegi sa ciljem promoviranja gađanja samostrelom field. Osnivači kluba su sadašnji predsjednik Petar Bosanac te Ivica Tomljanović, Jovica Malbašić i Manda Šop -Tomljanović.

Već slijedeće godine članica kluba Milena Bosanac postaje juniorska reprezentativka i na Europskom prvenstvu u Moskvi osvaja naslov europske juniorske prvakinje sa postavljenim novim europskim i svjetskim rekordom, a sa reprezentacijom osvaja zlato.

Kroz sljedećih desetak godina klub je dao nekoliko reprezentativaca u samostrelu. To su Milena Bosanac, Maja Bosanac, Ivana Fićković, Marijan Krvarić i Ivica Tomljanović. Članovi kluba odradili su 125 reprezentativnih nastupa i osvojili desetak zlatnih ekipnih medalja, te nekoliko zlatnih, srebrnih i brončanih pojedinačnih medalja.

Zadnjih godina u klubu se počelo trenirati i zračni pištolj u mlađim kategorijama gdje je osvojeno jedno drugo mjesto na Prvenstvu Hrvatske za kadete.

Klub trenutno ima 35 članova od toga 15 aktivnih strijeleca uglavnom kadeti i juniori. Požeški strijelci se trenutno natječu u 2. Hrvatskoj ligi i Međužupanijskoj ligi Slavonije i Baranje.

Streljački klub Požega svake godine povodom Dana grada Požege u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc organizira turnir u gađanju samostrelom na 18 metara gdje dolaze najbolji hrvatski samostreličari. Jubilarno, 20. izdanje Kupa grada Požege u gađanju samostrelom održat će se u nedjelju, 12. 03. 2023.

Streljački klub Požega je također uspješno organizirao i nekoliko Prvenstava Hrvatske u gađanju samostrelom na otvorenom i u dvorani, te Prvenstvo Hrvatske za juniore i kadete u gađanju zračnim oružjem kao i jedan turnir Olimpijskih nada.

Trener Petar Bosanac je vodio juniorsku reprezentaciju Hrvatske u gađanju samostelom na nekoliko europskih i svjetskih prvenstava. Upravo je Petar Bosanac "Pero" alfa i omega Streljačkog kluba Požega, čovjek silne energije, osnivač, trener i predsjednik ovog uspješnog sportskog kolektiva koji na najbolji mogući način promovira svoj grad i ponosno nosi njegovo ime na brojnim turnirima i natjecanjima.

Pročitano 427 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 03 Ožujak 2023 13:44