Ponedjeljak, 06 Ožujak 2023 10:32

Stolnotenisači Požege u 9. kolu HEP Superlige pobijedili ekipe STK Pula i GSTK Zagreb

ZAGREB / POŽEGA -U derbiju 9. kola Superlige stolnotenisača Starr je s 3:2 bio bolji od STK Zagreb. Za razliku od prvog njihovog dvoboja zagrebaši su ovog puta pružili jači otpor, ali treba znati da gostima iz Varaždina, za razliku od tada, nije igrao Indijac Jeho. Domaćin je poveo nakon što je Petek s 3:0 svladao Vidačeka. Uslijedile su dvije pobjede gostiju, prvo je Ređep s 3:0 pobijedio Zlatkova, a potom je Znika u važnom dvoboju s 3:1 nadigao Juzbašića. Zagreb se u igru vratio nakon što je Petek s 3:1 bio bolji od Ređepa.

No, da će bodovi put Varaždina pobrinuo se Vidaček svladavši Zlatkova s 3:0.Varaždinci su drugu pobjedu u ovom kolu upisali u Zadru. Na početku meča Zubčić je s 3:1 bio bolji od Vidačeka, a sve ostalo je pripalo gostima te su do kraja ispustili tek set. STK Zagreb je pobjedu u ovom kolu ostvario svladavši posljednjeplasiran Mihovljan s glatkih 3:0, a Međimurci su prošli isto i sa Zadranima.

Požega je u ovom kolu imala razloga za zadovoljstvo jer je ostvarila dvije pobjede i pritom uzvratila Puli i GSTK Zagreb za poraze iz prvog dijela sezone. S Pulom i sa Zagrebom su slavili s 3:1, a u oba susreta glavnu rolu odigrao Lotfijanabadi upisavši po dvije pobjede u svakom meču, dok je po pobjedu pridodao Arbanas.

Kako se iz Slavonije ne bi vratili praznih ruku, Pula i GSTK Zagreb su slavili na gostovanju kod osječkog Vodovoda i to su obje ekipe pobijedile rezultatom 3:1. S Pulom su Osječani poveli 1:0, Mihaljević je s 3:0 bio bolji od Krstevskog, a potom je Banek imao 2:1 s L. Martinekom. No, pulski igrač je okrenuo meč slavivši u fiksu petog seta (7, -10, -7, 4, 12). Nakon toga Istrijani su sljedeće dvije partije uzeli bez izgubljenog seta.

Sa Zagrebom je bila nešto drugačija priča.Gosti su vodili 1:0 i 2:1, domaće je u igri održao Mihaljević svladavši Mustapića s 3:0, a meč se mogao zakomplicirati u četvrtom susretu. Banek je nadoknadio vodstvo Mustapića od 2:0, ali zagrebački igrač je osvojio odlučujući set s 11:9. Libertas Marinkolor je nova dva boda upisao na gostovanju kod Dugog Sela (3:0). Osim zadnjeg meča, u kojem je Japec s 3:2 pobijedio Belića, sve je prošlo ekspresno za Dubrovčane.

Stolnotenisači Požege su trenutno na 6. mjestu sa 22 boda (8 pobjeda, 6 poraza) 

U 10. kolu STK Požega gostuje kod u Splitu kod STK Split (01. 04. 2023. u 14,00) i u Dubrovniku kod STK Libertas Marinkolor (nedjelja, 02. 04. 2023. u 11,00). 

 

www.hsts.hr

(Foto : STK Požega) 

 

 

 

 

Pročitano 305 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 07 Ožujak 2023 11:51