Srijeda, 08 Ožujak 2023 09:24

41.”Papučki jaglaci” u Velikoj prvi put će se održati tijekom dva dana (18. i 19. 03. 2023.)

VELIKA - Papučki jaglaci su tradicionalna manifestacija u organizaciji Hrvatskog planinarskog društva „Sokolovac“ Požega. Papučki jaglaci, održat će se se u Velikoj , 18. i 19. ožujka 2023., a već 41 godinu privlače sve veći broj planinara i izletnika iz Hrvatske, ali i inozemstva (BiH i Slovenija).

Svake godine nekoliko staza pohodi više od 3000 ljudi. Papučki jaglaci predstavljaju najveće godišnje okupljanje planinara u Slavoniji te jedno od najvećih u Hrvatskoj. Velika je to promocija Papuka, veličkog i požeškog kraja, ali i čitave Požeško-slavonske županije.

Trudom planinara, članova HPD „Sokolovac“ Požega, i suorganizatora organizacija Papučkih jaglaca podignuta je na visoku razinu, pa tako brojni posjetitelji šire glas o prirodnim i kulturnim znamenitostima našega kraja. Ove godine manifestacije će se održavati dva dana što je svakako novina u odnosu na prethodne godine.

Uz bogat izbor planinarskih staza njih ukupno 6 koji prolaze najljepšim predjelima na Papuku sve sudionike očekuje bogata gastronomska ponuda te kulturno umjetnički program u obadva dana održavanja manifestacije. Ispred organizatora program su predstavili predsjednik Društva Bruno Horvat te potpredsjednica Silvija Čajka.

Tijekom tiskovne je predstavljen program za subotu u kojemu je na rasporedu odlazak na izlet stazom "Papučkih jaglaca" od 14.00 sati te povratak kod Planinarskog doma "Lapjak" gdje će nastupiti glazbeni sastav "Duo amor" te gosti večeri Tamburaški sastav "Fijaker".

U nedjelju program se odvija prema ustaljenoj praksi gdje se očekuje veliki broj izletnika koji će uživati u ljepotama Parka prirode Papuk. Nakon izleta glazbeni program počinje u 13,oo sati i traje sve do 19,00 sati. U navedenom terminu će nastupiti "Požeški tamburaši" i grupa "Duo Amor".

Svoju podršku manifestaciji dali su suorganizatori i pokrovitelji, direktor TZ Zlatni Papuk Tomislav Galić, ispred Parka prirode Papuk Goran Radonić te načelnik Općine Velika Robert Hofman.

Pročitano 474 puta Poslijednja izmjena dana Srijeda, 08 Ožujak 2023 09:32