Ponedjeljak, 13 Ožujak 2023 08:36

Pripreme za 41. "Papučke jaglace" članova HPD "Sokolovac" Požega

POŽEGA / VELIKA - Već po tradiciji dolaskom proljeća i ljepšeg vremena članovi Hrvatskog planinarskog društva Sokolovac Požega odradili su uspješno još jednu radnu akciju kojoj je prisustvovalo više od 30 članova. Prekrasna sunčana nedjelja je iskorištena za uređenje Planinarsko doma "Lapjak" u Velikoj te Planinarske kuće "Trišnjica".

Nakon jutarnje kave i dogovora oko rasporeda i radnih zadataka ekipe su se uhvatile posla. Pregledane su i provjerene sve elektro instalacije na domu te detaljno uređene i očišćene velika sala, spavaonica i prostor društvene kantine. Okoliš PD "Lapjak" je očišćen od lišća, zemlje te ostalog krša koji se nalazio oko doma.

Također su temeljito očišćeni vanjski i unutarnji Wc. Tijekom akcije bila je aktivna i markacistička sekcija koja se uhvatila čišćenja planinarskih puteva od srušenih stabala na stazi "Papučkih jaglaca" i stazi za Češljakovački vis.

Nakon završetka akcije članovi su se dogovorili oko preuzimanja zaduženja za nadolazeću najveću planinarsku manifestaciju na ovim prostorima. Radna akcija je završila zajedničkim ručkom, druženjem te pokojom pjesmo koja je najavila dolazak proljeća.

Članovi HPD "Sokolovac" Požega Vas pozivaju da idućeg vikenda posjetiti Papuk te da uživati u prirodnim ljepotama te kulturnom programu 41. "Papučkih jaglaca" u Velikoj.

Pročitano 73 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 13 Ožujak 2023 08:40