Ponedjeljak, 13 Ožujak 2023 18:09

Održan 6. Obiteljski izlet povodom Dana grada Požege (12. 03. 2023.) u organizaciji HPD Gojzerica

POŽEGA - U nedjelju, 12. ožujka 2023. već tradicionalno je održan 6. obiteljski izlet - povodom Dana Grada Požege - Grgureva, u organizaciji HPD Gojzerica Požega. Pošto je bio lijep i sunčan dan izlet je bio dobro posjećen te se na njega odazvalo oko 550 planinara, građana i djece.

Od pedesetak planinarskih društva s područja Slavonije, izletu se nisu odazvali samo planinari HPD Sokolovac Požega i PD Đakovo. Osim planinarskih društava sa slavonskog područja, u velikom broju odazvala su se planinarska društva HPD Bilo iz Koprivnice i HPD Bilogora iz Bjelovara.

Planinari iz HPD Bršljan - Jankovac Osijek (najstarijeg planinarskog društva s područja Slavonije) doveli su tradicionalno pun autobus Legosa, a to je njihova dječja sekcija koja djeluje u sklopu društva. Izlet i planinarsko druženje započelo je od 9:00 sati na parkiralištu iza Gradske kuće, gdje su vrijedne ''Gojzerice'' poslužile tradicionalni ''planinarski doručak''' za sve svoje goste.

Nakon zajedničkog druženja uz glazbu, skupu su se obratili: Višeslav Turković - predsjednik društva kao domaćin, zatim gradonačelnik Grada Požege Željko Glavić, a nakon njega dopredsjednica Hrvatskog planinarskog saveza Jadranka Čoklica i na kraju Igor Nađ ispred Slavonskih planinara (bivšeg Slavonskog planinarskog saveza).

Svi su dijelili samo epitete i pohvale na račun organizacije ove hvale vrijedne manifestacije. Gradonačelnik Željko Glavić dodao je da je Obiteljski izlet postao već tradicionalan i prepoznatljiv u našem gradu i šire. Nakon obraćanja planinarima, slijedila je zajednička fotografija s Gradskom kućom u pozadini.

Po završetku fotografiranja krenulo se na dvije staze, kao i proteklih godina. Obiteljsku stazu za građane i djecu vodio je Ivica Šnajder, preko Starog grada na brdo Sv. Vid i natrag u trajanju 2 sata. Drugu Planinarsku stazu vodio je Hrvoje Kozarić, na brdo Sokolovac, Vrgovački grad, Seoce, Sv. Vid i natrag, a to je bila teža staza u trajanju 4 sata.

U 12:00 sati, po završetku Obiteljske staze, Anita Savić organizirala je ''Igre za djecu'', uz pomoć drugi vrijednih članica i članova društva. ''Igre za djecu'' su organizirana tako da budu zanimljive i bez upotrebe modernih tehnologija, a po završetku djeca bivaju nagrađena gomilom slatkiša.

Cijelo vrijeme djeca, građani i planinari mogli su se okrijepiti pićem i hranom, koje su posluživali vrijedni djelatnici obrta Infinity iz Požege.

Paralelno svim ostalim događanjima Centar za posjetitelje - Požeška kuća otvorio je širom svoja vrata za planinare i ostale građane, pa su mogli uživati u besplatnom obilasku uz stručno vođenje. Po povratku planinara s Planinarske staze, vrlo brzo uslijedio je rastanak i završetak ove zanimljive manifestacije.

https://hpdgojzerica.hr/

 

Pročitano 122 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 13 Ožujak 2023 18:15