Utorak, 14 Ožujak 2023 09:08

Ivan Smiljanić prvak, Nera Vujasinović viceprvakinja Hrvatske u parovima na Prvenstvu Hrvatske u stolnom tenisu za mlađe kadete i kadetkinje

VARAŽDIN - Iz Stolnoteniskog kluba Požega iz vikenda u vikend dolaze dobre vijesti. Proteklog vikenda u Varaždinu je održano Prvenstvo Hrvatske za mlađe kadetkinje i kadete, najjače domaće natjecanje u godini u ovoj kategoriji, na kojemu su sudjelovali najbolji članovi STK Požega, pobjednici regionalnih turnira.

Kako bi se bolje razumjela težina pobjeda na takvim natjecanjima, treba znati da je u Hrvatskoj registrirano 108 klubova, a da su naši mladi igrači ravnopravni renomiranim zagrebačkim klubovima, koji u svojem pogonu imaju na stotine djece, dvorane i profesionalne trenere. Sada već poslovično najmlađi članovi predstavljaju svoj grad u najljepšem mogućem svjetlu, iako iz skromnih uvjeta za treniranje, s vrlo malom satnicom slobodne dvorane, bez profesionalnih trenera i uz veliki angažman trenerice Nikoline i roditelja natjecatelja.

STK Požega je nastupila u ekipnim, pojedinačnim, parovima i mix parovima. Ekipno su u petak nastupali u sastavu Matija Josipović, Nera Vujasinović, Nika Bunjevac, Lucija Novak i Eva Josipović. Ostvarili su sljedeće rezultate – Mladost Zagreb – Požega 2:3, Tis Zagreb – Požega 2:3 te Bjelovar – Požega 3:1. Nakon ispuštene prilike za prvim i drugim mjestom u skupini, pobijedile su za peto mjesto ekipu iz Jaske 3:1.

U pojedinačnom dijelu i parovima nastupali su Ivan Smiljanić, Nera Vujasinović, Matija Josipović i Matej Barišić. Državni prvak je u parovima Ivan Smiljanić, koji je s Nikolom Jurićem (STK Marathon) osvojio prvo mjesto, dok je u mješovitim parovima s Karlom Ivčić (STK Jadranovo) osvojio treće mjesto. Ivan i Karla imali su veliku priliku i vodstvo od 2:0 za ulazak u finale.

Pojedinačno je Ivan Smiljanić zaustavljen u osmini finala od drugog nositelja Lovre Horvata (STK Samobor).

Matija i Matej su u parovima tijesno izgubili u šesnaestini finala ispustivši vodstvo od 2:0. U pojedinačnom dijelu Matija je zauzela odlično peto mjesto, gdje ju je zaustavila finalistica turnira.

Nera Vujasinović i Kristijan Andabak (STK Cibalia VinkovcI) su u konkurenciji mješovitih parova zaustavljeni u osmini finala od pobjednika turnira.

U kategoriji ženskih parova je Nera Vujasinović s Barbarom Tepeš (STK Zagreb) osvojila odlično drugo mjesto.

Pojedinačno je Nera zaustavljena u četvrtfinalu od Petre Gašpar (STK Mladost Zagreb).

- „Čestitke svim našim natjecateljima na osvojene tri medalje na Prvenstvu Hrvatske, odličnom ekipnom rezultatu koji je zamalo postao i senzacionalan.“ - poručili su iz požeškog kluba. Djecu su na PH vodili trenerice Ljiljana Miletić i Nikolina Raguž te član uprave Rajko Smiljanić. 

(rva.hr)

Pročitano 340 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 14 Ožujak 2023 09:16