Srijeda, 22 Ožujak 2023 10:03

Aeroklub Požega organizirao četiri pripremne radionice i nastupio na dva državna natjecanja u prva tri mjeseca 2023. godine

POŽEGA / PLETERNICA - Aeroklub Požega je i u 2023. godini nastavio s brojnim aktivnostima. U prva tri mjeseca organizirane su već četiri radionice u Sportskoj dvorani Osnovne škole Fra Kaje Adžića u Pleternici i u prostorijama Zajednice tehničke kulture grada Požege. 

Ukupno su odrađena 24 sata treninga i obuke za 15 sudiionika uzrasta od 4. razreda osnovne škole do 2. razreda srednje škole. Ove radionice su posvećene izradi natjecateljskih modela F1N i F1N150, te njihovom testiranju i reguliranju, kao i obuci djece za njihovo korištenje, a mentor i predavač bio je tajnik Aerokluba Požega Vinko Neruda. 

Zbog dobre suradnje sa Osnovnom školom u Pleternici, Aeroklub Požega je dobio mogućnost korištenja sportske dvorane za testiranje, trening i podučavanja učenika natjecatelja što je iskorišteno za njihov izbor u dvije natjecateljske ekipe koje su se spremale za državno natjecanje Popovača indoor open 2023, a koje se održalo 18. 02. 2023 u školskoj dvorani u Popovači.

Obje ekipe osvojile su mjesta blizu medalja, a natjecatelj Antun Rajić u kategoriji F1N osvojio je treće mjesto. S obzirom na ovako dobar rezultat u klubu su pojačali radionice i pripremu svojih članova za državno prvenstvo u Osijeku angažiranjem mentora Antuna Šikića iz Osijeka kako bi što spremnije došli na ovo natjecanje. 

Državno prvenstvo održano je 04. 03. 2023. u školskoj sportskoj dvorani u Tenji. U kategoriji F1N150 Antun Rajić osvojio je drugo mjesto u konkurenciji mlađih juniora koji su ekipno bili treći (Antun Rajić, Mario Pus, Bruno Last)

U kategoriji F1N ekipno je Aeroklub Požega osvojio treće mjesto dok su juniori osvojili prvo mjesto (Antun Rajić, Bruno Last, Mario Pus).

Radionice za sve članove Aerokluba Požega održavaju se svake subote od 10,00 do 13,00 sati u prostorijama Zajednice tehničke kulture grada Požege (ulica Pod gradom 7). 

Pročitano 429 puta Poslijednja izmjena dana Srijeda, 22 Ožujak 2023 10:42